Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, katıldığı bir televizyon programında bakanlıktaki yönetim ve koordinasyon zaafiyetini ortaya çıkardı. Birinci, itiraf gibi açıklamalarında bakanlık bünyesinde kimin ve neden kullandığı bilinmeyen 140'dan fazla uygulama olduğu, bu uygulamaların kimlere yaptırıldığı ve bütçeden ne kadar harcama yapıldığının belirsiz olduğunu söyledi.

Dr. Birinci, 24 TV'de Esra Elönü ile "Arafta Sorular" programında Elönü'nün sorularını canlı yayında cevaplandırdı. Sağlık Bakanlığı'ndaki yönetim ve koordinasyon zaafiyetini de ortaya koyarak skandalı daha da büyüten Birinci, yaptırılan uygulamaları kimlerin kullandığını bilmediklerini, bunu anlamak için buldukları yöntemin ise "uygulamaları kapatmak" olduğunu ifade etti. Kapatılan uygulamalar için kimsenin kendisini aramadığını dile getiren Dr. Birinci, bu uygulamaların bu şekilde gereksiz olduklarını anladıklarını itiraf etti.

Herhangi bir uzmanlığı olmayan pratisyen hekim Şuayip Birinci daha önce de COVID-19 ile ilgili iki farklı makale skandalı ve Türksat'taki Yönetim Kurulu üyeliği nedeniyle çift maaşlı bürokrat olarak gündeme gelmişti. 

Editör: Yadigar Hanım