Samsun Valiliği tarafından yasak gelen “Kadınlar Matinesi” için Murat Öveç açıklamalarda bulundu. Yasaklanan kadınlar matinesi etkinliği için salon kişi sayısından fazla satış olduğunu söyleyen Öveç haksız bir durumun içinde olduğunu belirtti. Sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün Bafra'da sahne alacağı kadınlar matinesi iptal edildi. Konuyla ilgili Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre iptal nedeni olarak da “Programın, toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği” gerekçesi gösterildi.

“Toplumun Milli ve Manevi Değerlerine Aykırılık “

Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden açıklama geldi; "Bir organizasyon firması tarafından 'Kadınlar Matinesi' adı altında ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikle ilgili olarak vatandaşlarımız, Valiliğimize ulaşmış ve programın toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği, yapılmasının kamu esenliğini olumsuz etkileyeceği yönünde rahatsızlıklarını iletmişlerdir. Bu sebeple; önünüzdeki günlerde Bafra ve Atakum'da düzenlenmesi planlanan etkinliklere 5442 sayılı Kanunu'nun 11 (c) maddesi 'İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.' uyarınca müsaade edilmeyeceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklama sonrası Murat Övüç sosyal medya hesabı instagramdan paylaşım yaptı; “Bafra Belediye Başkanı’na ve Samsun Valiliği’ne bugün dava açılacak… Avukatım Sayın Çağdaş Çelik ayrıca bana hakaret eden herkese dava açacak… Adalete güveniyorum…”

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı