Okan Bent Önok yazdı: Seni Sevmeyeni Sevmeyeceğim.                  

Daha üç yada dört yaşlarımda tanıdım seni resmini gösterip bu kim dedikleri zaman o çocuk diliyle ATATÜRK derdim gururla. Sonra biraz büyüdük ilkokullu oldum 10 KASIM'DA BEN .

10 Kasım’lar Kasımpatı kokardı

İlkokuldayken, sabah hepimiz okul yolu üzerindeki bir evin bahçesinden Kasımpatı koparır, okulun girişindeki, Atatürk’ün, kara tahta önünde, elinde tebeşir tutup, harfleri yazdığı heykelinin dibine bırakırdık. 10 Kasım’lar buram buram, o rengarenk Kasımpatılardan kokardı.
Biz Atatürk’ü severek büyüdük. Sadece kitaplardan, şiirlerden, marşlardan öğrenmedik onu sevmeyi. Evde ailelerimizin, okullarda öğretmenlerimizin seslerinde, yüreklerinde, yüzlerinde gördüğümüz, sevgiyi hissedip büyüdük. Nefretiyle büyüyenler olduğunu bilmeden büyüdük.
Her sabah çığlıklar atarak girdiğimiz okul bahçesinde, akıllı uslu dolanır, törenin yapılacağı alanda toplanırdık. Tüm sınıflar iki kişi yan yana tek sıra olur, merasime katılırdık. Dokuzu beş geçe, sirenler çalar, saygı duruşuna geçilirdi. Yürüyenler yürümez, sokaklar ki arabalar hareket etmez, içindekiler inip, arabasının yanında sessizce dururdu. Sadece 10 Kasım’lar da, gülme krizine girmez, kıkırdamaz, sirenin sesi ruhumuza işleyene kadar sessizce, saygıyla dururduk.
Haftalar öncesinden çalışmaya başlar, günün anlam ve önemine ait,şiirler, kompozisyonlar yazardık. En duygulu olanı seçilir, merasimde herkese okunurdu. 
Şiirler o kadar içten, o kadar kendini vererek okunurdu ki, ağlardık.
O zamanlar 10 Kasım yas günüydü. 
Türk milletinin ATATÜRK’ü, 

Gazi Mustafa Kemal Paşamız o gün ölmüştü. Küçük yüreklerimizde acımız büyüktü....                  

Bizim Atatürk'ü sevmek gibi bir derdimiz var Çünkü;  Onu sevmek demek, akılcı düşünmek demektir. Onu sevmek demek, ilkeli, tutarlı ve kararlı olmak demektir. 

Onu sevmek demek, çalışkan ve üretken olmak demektir. Onu sevmek demek, kendiyle barışık, dünyayla barışık olmak demektir. Onu sevmek demek, anamız, bacımız, eşimiz, kızımız olan kadına değer vermek demektir. Onu sevmek demek, geleceğimiz olan çocuklara ve gençlere değer vermek demektir.Uzun lafın kısası

Onu sevmek demek, bu ülkenin kurucuları başta olmak üzere, atalarımıza gönül borcu duymak, onlara saygı duymak, onları anmak demektir Atatürk’ü sevmeyeni sevmemek bizim en büyük vazifemizdi.

Cumhuriyeti ve onun kurucusu Atatürk'ü sevmek hiçbir partinin, derneğin, kuruluşun tekelinde olamaz. Cumhuriyet öğretmenlerinin bizi okutması gereği her görüşten insanların Atatürk’ü ve Cumhuriyeti sevdiğini biliyorum.
Ama, birileri var onları sevmiyorum.            

ONLAR….                                                                

6 yaşında çocuğu kendine eş yapanlara, tarikat yurtlarında din maskesinin arkasına sığınıp çocuklarımıza tecavüz edenlere, tarikatların insanların dini duygularını sömürmesine ses çıkarmıyorsanız siz Cumhuriyeti seviyorum diyemezsiniz...

Ülkenin gençleri, eğitimli meslek mensupları ülkeyi terk etmek zorunda kalıyorsa, giderlerse gitsinler diyorsanız, başka ülkelerden yobaz kafalıların gidenlerin yerine gelmesi sizi ilgilendirmiyorsa sizi sevmiyorum..

Cumhuriyetimizi kuran Atatürk ve arkadaşlarına ayyaş diyorsanız, Laiklik savunmak yerine tarikatlara hoşgörüyle yaklaşıyorsanız, din ve devlet işlerinin ayrı olması gerektiğini görmezden geliyorsanız sizi sevimiyorum ..

Hangi görüşten olursa olsun halkın hakkını soyanlara hoşgörü gösteriyorsanız, sizde bu düzenden çıkar elde ediyorsanız, siz Cumhuriyeti, ülkenizi, insanınızı sevmiyorsanız sizi sevmiyorum..

Ben Cumhuriyeti, onu kuran Atatürk ve emeği geçen her insanı çok seviyorum. Biz çoğunluğuz emin olun. Bu değerler için bugüne kadar mücadele ettim, etmeye devam edeceğim.Atatürk’ü ve laik Cumhuriyeti sevmeyeni sevmeyeceğim. 

Cumhuriyeti ve onun kurucusu Atatürk'ü sevmek hiçbir partinin, derneğin, kuruluşun tekelinde olamaz. Mesleğim gereği her görüşten insanların Cumhuriyeti sevdiğini biliyorum…..
Ama, 6 yaşında çocuğu kendine eş yapanlara, tarikat yurtlarında din maskesinin arkasına sığınıp çocuklarımıza tecavüz edenlere, tarikatların insanların dini duygularını sömürmesine ses çıkarmıyorsanız siz Cumhuriyeti seviyorum diyemezsiniz...

Ülkenin gençleri, eğitimli meslek mensupları ülkeyi terk etmek zorunda kalıyorsa, giderlerse gitsinler diyorsanız, başka ülkelerden yobaz kafalıların gidenlerin yerine gelmesi sizi ilgilendirmiyorsa siz Cumhuriyeti seviyorum diyemezsiniz...

Cumhuriyetimizi kuran Atatürk ve arkadaşlarına ayyaş diyorsanız, Laiklik savunmak yerine tarikatlara hoşgörüyle yaklaşıyorsanız, din ve devlet işlerinin ayrı olması gerektiğini görmezden geliyorsanız siz Cumhuriyeti seviyorum diyemezsiniz...

Hangi görüşten olursa olsun halkın hakkını soyanlara hoşgörü gösteriyorsanız, sizde bu düzenden çıkar elde ediyorsanız, siz Cumhuriyeti, ülkenizi, insanınızı sevmiyorsunuz.
Ben Cumhuriyeti, onu kuran Atatürk ve emeği geçen her insanı çok seviyorum. Biz çoğunluğuz emin olun. Bu değerler için bugüne kadar mücadele ettim, etmeye devam edeceğim.Ben Atatürk’ü çok seviyorum. Ben Atatürk’ü sevmeyen kimseyi sevmeyeceğim.                                            

 Minnetle saygı ve sonsuz sevgiyle aziz ruhun şâd olsun Büyük ATATÜRK..