Önce Ülkem düsturuyla hareketle benim Mehmetçiğim ölüme gidiyor. Türkiye sınır içinde ve dışında güvenliğini sağlamak için Afrin operasyonuna başlatıyor. Bu başlatılan operasyon, Fırat Kalkanı Harekatı’nın devamı niteliğinde öngörülüyor. Birileri de çıkıp işi şova döküyor, birileri ortalıkta pervasızca konuşuyor. Herkes aklını başına almalıdır.

Bu Vatan toprakları kolay kazanılmadığı gibi bu ülkenin bayrağının kanla süslendiğini herkesin iyi bilmesi ve ona göre analiz etmesi gerekmektedir. Adeta aklımızla alay edercesine. Her haliyle tezat ilişkileri esas alan, ABD, bu geleneği devam ettirmeye kararlı gibi görünse de bunda başarılı olamayacaktır.

Ne Türk Milleti, Ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Ne hükümeti, Nede silahlı kuvvetlerimiz buna izin asla vermeyecektir. Bilindiği üzere yaklaşık olarak 10 dür TSK ve ÖSO birlikleri bu operasyon için özveriyle hareket ediyor. Mehmetçik sınırlarımızı temizliyor. Tanklar namlularını Afrin’de ateşliyor. Jetlerimiz havada adeta muazzam bir şekilde hedefleri vuruyor .

TSK, Ankara’nın desteği ile operasyonun düğmesine basıldığı günden bu güne sınırlarımızın içerisinde ve dışarısında adeta yeni bir tarih yazıyor. "Devlet şuan bu ülkenin insanlarına zulüm eden teröristlerle ve terörle mücadele veriyor. Afrin’de Karşımızda ABD, Batılı ülkeler ve zaman zaman Rusya var ve biz bunlarla çatışıyoruz. Çünkü satın aldıkları bu örgütler üzerinde savaşıyoruz. PKK, PYD/YPG, İŞİD, DEAŞ, FETÖ her birinin arkasında bir başka kirli el var.

TSK, sınırlarımızın içerisinde ve dışarısında tetik düşürüyor.

Özgür Suriye Ordusu da Afrin operasyonuna büyük destek sağlıyor.

Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı Harekâtı” görülebildiği kadarıyla çok kısa sürede tamamlanmayacak. Özellikle Münbiç’teki YPG varlığını da oradan sürme hedefinin gerçekleşmesinin daha uzun vadeye yayılacağı anlaşılıyor. Dünya’da adına devlet denilen hiçbir ciddi yapı, siyasi hedef olmaksızın birilerine savaş ilan etmez.

Son birkaç gündür havuz medyasının kanallarında yayınlanan haberlere bakıldığında görüleceği üzere, Fırat kalkanı operasyonunda yapılamayan, şovun Afrin operasyonunda yapılmaya çalışıldığı görülüyor. Bu alkışlanacak Afrin operasyonu ve harekâtı bazı kendini bilmezler tarafından sulandırılmaya ve başka bir algıyla insanlara sunulmaya çalışılıyor.

*Alay edercesine...

* Kafa bulur gibi...

* Küçümsercesine...

*İşi şova çevirdikleri görülüyor...

Bu kendini bilmez kişi ve kişilerin seviyesinin çok aşağılarda olduğu kanaatindeyim. Bu seviyesiz, sıradan insanlar sayesinde, Hükümetin ve TSK'nin başlattığı operasyona gölge düşürülmeye çalışılıyor. Yaşananlar ortadayken buradan bir şey çıkartırım zihniyeti hoş karşılanacak bir durum olmadığı gibi birde bir kısım siyasi devşirmenin buradan bize bir şey çıkar mı mantığı hezeyanla sonuçlanacaktır. Buda böyle bilinmelidir.

Aslında burada sınırlarımızı tehlikeden temizlemek için çok iyi bir fırsat yakalandı.

Bu harekat ve devamında yapılacak olan operasyonlar ile birlikte sınır güvenliğimiz içeride ve dışarıda oluşturulacak güvenli bölgelerle bu örgüt gerçekten bitirilebilir. Türkiye’nin içeride ve dışarıda son yaptığı operasyonlar sonrası neredeyse psikolojik olarak zor anlar yaşayan bu örgütün tüm üyelerinde moraller yerle bir olmuş durumdadır. Bu hain terör örgüyü ve üyeleri kendi halkına karşı öyle bir hata yaptı ki, bu örgütün etrafında bulunan sıradan insanlar ve sempatizanlar da örgütü terk edecek hale geldiler.

Türkiye bir şekilde içerideki ve dışarıdaki hainleri bir şekilde yok ediyor. Peki bizler, içimizde ki hainleri ve densizleri temizlemek ve ayıklamak için ne yapıyoruz. Ne gibi adımlar atıyoruz. Herkesin kendini sorgulaması gerekir diye düşünenlerdenim. Devletimiz, yargımız ve emniyet güçlerimiz bu kendini bilmez hainlere asla muamma göstermeyecektir.

Bizlerde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olarak etrafımızda bu hain örgüte gönül bağlamış ve bağlamaya devam eden bu örgütün propagandasını yapan kişi ve kişileri gözünün yaşına bakmaksızın etrafımızdan ve çevremizden uzaklaştırmamız asla ve asla muamma göstermemiz gerekmektedir. Bu hainlere bir kez bile müsemma gösterildiğinde sonuçları katlanılamaz bir hal almaktadır. İçimizdeki hainlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa o yapılmalıdır.

Afrin neden bu kadar önemli? Suriye’de Kürt nüfusun en yoğun olduğu yerlerden biri olan Afrin, 2012 yazında ordunun geri çekilmesiyle PYD’nin denetimi altında bulunuyordu. Bizim savaşımız şu an maşa ile idare eden terör örgütleri ile değildir. Bizim savaşımız bayrağımıza, topraklarımıza, insanımıza, uzanan kirli ellerledir.

TSK, Afrin kırsalında PYD/ YPG terör örgütüne ait mevzileri top atışına tutarken, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda önemli roller üstlenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Fırat Kalkanı sonrası düzenli orduya geçti.

Devlet ve Türk Silahlı Kuvvetleri gereğini yaptı. Afrin’ne girdi. Askerimiz başarılı bir operasyon ile ilerlemeye devam ediyor. Orada şehitlerimiz var. Allah geride kalanlarına sabırlar versin. Ailelerine baş sağlığı, sevdiklerine sabırlar diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti şehidine ve ailelerine her zaman elinden geleni yapmıştır ve yapacaktır. Bundan kimsenin şüphesi kesinlikle olmasın ve olmamalıdır. Bu Mukadder, Vatan için bir değil, bin can feda olsun. Bu topraklarda çok şehit verildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü iradeli ve bir o kadarda merhametlidir.

Ancak görünen de o dur ki bazı müptezeller ve kendini bilmezler fazlasıyla ortalıkta kol geziyor.

Laf cambazlığı ve şovmenlik yapıyor.

Benim Mehmet’im ölüyor.

Bu şaklabanlar, zevki sefa sürüyor ve keyif çatıyor.

Birde üstüne üslük ukalalık yapıyor. Bunlara söylenecek o kadar çok şey var aslında amma; bizim terbiyemiz buna müsaade etmiyor. Aslında siyasi arenadan devlet büyüklerimiz zaman zaman bu müptezellere gereken cevabı veriyor vermesine de bunlarda anlama kıtlığı var. Bu müptezeller halen olayın ciddiyetinin farkına varamamış durumdalar.

Herkes her şeyi çok iyi biliyor.

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu, PKK'nın oluşturduğu "Terör Koridoru"nu bertaraf etmeyi çok çok aşan bir oluşuma sahip ve bu gerçek yavaş yavaş da olsa ortaya çıkmıştır. Bir çok ülkeden Türkiye'ye bu konuda destek gelirken, operasyonu haklı kılan ABD'nin Suriye siyaseti sorgulanır ve tartışılır bir hal almış durumda olduğu görülüyor. Türkiye, PYD'yi terör örgütü olarak görürken, ABD'nin Suriye'de PYD ile iş tutması ve de 60 yılı aşan stratejik ortağı, NATO üyesi Türkiye'yi bırakması, ona karşı en kirli savaşı yürüten ve kendisinin de terör örgütü olarak nitelediği PKK'yla ittifak yapması ABD’nin ne kadar kirli bir oyunun içinde olduğunu gözler önüne serdi.

Ülkelerin menfaatleri ve dostluk kavramları...

Hemen hemen herkesin aşina olduğu bir kalıp vardır. Ülke menfaatleri. Siyasi Liderler. Ülkeler kendi menfaatleri için neler yapmaları veya yapmamaları gerektiği konusunda bir birleriyle siyasiler aracılığı ile istişarelerde bulunurlar, gerekeni konuşup kararlaştırdıkları olaylarda farklı bir yapılanma içerisine girmezler. Dost ülkeler bunu yaparlar. Biz Vatandaşlar olarak bunu böyle biliyoruz.

ABD, Türkiye’nin gerçekten dostumu veya müttefiki mi?

Geçenlerde bir yerde bir yazıyı okuyorum alytında ki yorum dikkatimi çekti. Yorumda aynen şöyle yazıyordu. Eşekten post Amerikalı'dan dost olmaz. Evet aynen öyle. Dost mu? İşin espirisi bir yana, ülkeler arasında dostluk olmaz! Çünkü ülkelerin duyguları yoktur. Ülkeler arası çıkar ilişkileri vardır. Mesela zamanında ülkemize girip parsel parsel paylaşan Fransızlar, İtalyanlar, İngilizlerle şu an güya dost gibiyiz, her türlü ticari ve sosyal ilişki içindeyiz.

Bizi resmen aşağılayan, Fransa'ya bile sesimizi çıkaramıyoruz. Ermenistan'a bize yaptığı onca hainliğe rağmen güler yüz gösteriyoruz. Yunanistan her saniye hakkımızda olmadık sinsi planlar yaparken biz dostluk dizileri çekiyoruz. Amerika, resmen Türkiye'ye karşı olan tüm terör örgütlerini destekliyor. Ülkemizi karıştırıyor. Biz hala bu iki yüzlü şarlatanlara dost mu diyeceğiz.

İşte bunlar varya bunlar bizim başımıza; Türk Milleti olarak maalesef çok duygusal olduğumuzdan geliyor. Uluslararası arenada bence, Amerika'yı ne düşman ne de dost sınıfına koymalıyız! Sadece içinde bulunduğumuz ilişkilerin ağını lehimize çevirmeye çalışmalıyız. Amerika bizim ne dostumuzdur nede düşmanımız. Devletler arası ilişkileri şekillendiren sadece ülkelerin kendi çıkarlarıdır. Çıkarlarımızın örtüştüğü noktalarda müttefik oluruz. Önemli olan çıkarlarımızın çakıştığı zamanlarda Milli duruşu sergileyebilmektir.

ABD'nin yer yüzün de hiç bir zaman hiç bir dostu olmamıştır.

Emperyalizmin en acımasız bu ülkesi, kendi çıkarları nedeniyle bir çok ülke ile dost ve müttefik gibi görünmüştür. Dostluk mesajları vermiştir. Buna Türkiye'de dahildir. Bunu, okuma yazma bilen herkes basit bir araştırma ile bulur, öğrenir. Tersini düşünmek safdilliktir. Abesle iştigaldir. Hayal dünyasında yaşıyor olmak demektir.

ALLAH, Tüm Mehmetçiklerimizin, yanında olsun. Şanlı Türk Ordumuzu Korusun. "Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur" Dualarımız sizinle biz de sizinleyiz. Sakın unutmayın. Erkeğiyle, kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle 80 milyonluk, dünyanın en büyük ordusuyuz. Kahraman Mehmetçiklerimiz, Afrin Operasyonu'nda sizlere başarılar diliyorum.

ALLAH yar ve yardımcınız olsun.

Saygılarımla.