T24 yazarı Tolga Şardan, Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili ilginç bir detayı ortaya çıkardı. Şardan, Ateş öldürüldüğünde yakın arkadaşı olan Ankara Emniyet Müdürü'nün akrabasını deşifre etti.

Devam eden davada, suikastın arkasındaki organize yapı çözülmeye çalışılırken, Tolga Şardan, “Sinan Ateş cinayeti soruşturması ne durumda?” başlıklı yazısında, Ateş'in öldürülmesindeki çarpıcı ayrıntıya dikkat çekti. Ateş'in, öldürüldüğü dönemdeki Ankara Emniyet Müdürü ile yakın arkadaş olduğunu vurgulayan Şardan, bu detayın katillerin gözünü nasıl kan bürüdüğünü ortaya koyduğunu söyledi.

Ankara'nın göbeğinde meydana gelen cinayette emniyet ile MHP'li isimler arasındaki bağlantıya işaret eden Şardan, Ateş’in Ülkü Ocakları Başkanı iken genel sekreterliğini yürüten Çağrı Ömer Özdemir'in, Ateş’in öldürüldüğü dönemde Ankara Emniyet Müdürü olan Servet Yılmaz’ın akrabası olduğunu yazdı.

Tolga Şardan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Kaderin garip tesadüfi mi demek gerekir doğrusu bilemiyorum; Ateş’in Ülkü Ocakları Başkanı olduğu dönemde genel sekreterliğini yürüten Çağrı Ömer Özdemir, Ateş’in öldürüldüğü dönemde görev başındaki Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın akrabası.

Kaynaklarım, Özdemir ile Yılmaz’ın “kuzen” olduğunu aktardı. Ülkücü camiaya ve MHP Genel Merkezi’ne yakınlığıyla bilinen Yılmaz, aynı zamanda Ateş’i bire bir tanıyan isim. Kimi zaman Ateş’le uzun sabah yürüyüşleri yapacak kadar yakın olduğu biliniyor.

Böylesi yakınlıkların tesis edildiği ortamda, Ateş gibi kendi camiasında etkili bir isme yönelik silahlı saldırının gerçekleştirilmesini planlayanların gözünün nasıl döndüğünün açıklaması ne şekilde olabilir?"

Editör: Yadigar Hanım