CHP Milletvekili Tekin Bingöl'ün ortaya çıkardığı Kızılay’da dağıtılan huzur hakkı, "Mİlletin yardımlara nereye gidiyor?" sorusunu gündeme getirdi. Bingöl Kızılay’da yöneticilere her ay 249 net asgari ücret huzur hakkı verildiğini ileri sürdü.

Bingöl’ün yaptığı araştırmaya göre Kızılay’da Kerem Kınık’ın genel başkanlığı döneminde 12 şirket kurularak Yönetim Kurulu Başkanlığına da Kınık getirildi. Şirketlerin çatı kurumu Kızılay Yatırım’ın CEO’su İlyas Haşim Çakmak da bu şirketlerin “başkan vekili” sıfatıyla yönetici olarak her ay 36 asgari ücret tutarında yani bu ay için 198 bin lira “huzur hakkı” kazandı. Kızılay’da genel müdür/CEO koltuğunda oturan ve “profesyonel çalışan” sıfatıyla ücret alan İbrahim Altan ise ayrıca beş şirkette yönetici olarak da huzur hakkı elde etti.

“EŞ-DOST-AKRABA HUZUR HAKKI DİYE KIZILAY'I TÜKETMİŞLER”

Bingöl, Kızılay'ın denetim raporlarına göre, şirketler üzerinden “yöneticilere sağlanan fayda” ve “üst yönetime sağlanan menfaatler” adı altında 2020’de 9 milyon 612 bin 108 TL, 2021’de 11 milyon 701 bin 833 TL değerinde “huzur hakkı” dağıtıldığını tespit ettiği raporlarda, son üç yılda da ‘yöneticilere sağlanan fayda adı’ altında toplam 35 milyon 884 bin 923 TL dağıtıldığını ortaya çıkardı.

"Eş-dost-akraba yönetici atamaları ile ‘huzur hakkı’ diyerek Kızılay’ı tüketiyorlar” diyen Bingöl,  “Tam bir saadet zinciri ile karşı karşıyayız. Kızılay hızla denetlenmeli ve kurulan ‘huzur çarkı’ derhal bozulmalıdır. Kimsenin halkın alın terini kendi menfaatleri için harcamasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım