Gaziantep’in Karkamış İlçesine Suriye’nin kuzeyinden 5 roket atıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda 1'i çocuk, 1'i öğretmen 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Suriye'den atılan roketler, Karkamış İlçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR’a isabet etti. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, halk paniğe kapıldı.

SALDIRIYI VALİ GÜL DUYURDU

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Terör örgütü tarafından Fırat’ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adat havan/roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2’si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu ise daha sonra yaptığı açıklamada ölü sayısının 3 olduğunu kaydetti. Soylu, “Biri çocuk, biri öğretmen 3 kişi hayatını kaybetti” dedi.

Roketlerin, TSK’nın hava harekatına karşılık YPG tarafından atıldığı belirtiliyor.

Dün Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı. Dün akşam saatlerinde Karkamış ilçesine attığı 4 roket ise boş alana isabet etmişti.

Editör: Yadigar Hanım