Adana'da Furkan Vakfı’na yönelik polis müdahalesinin ardından, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçeli'yi ikna etmesi durumunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu görevden alacağı öner sürüldü.

Bahçeli'nin söz konusu görevden almayı engellediği kulislerde konuşulurken, Erdoğan’ın, Soylu'nun yerine getireceği ismi bile belirlediği iddia edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Adana’daki Furkan Vakfı eyleminde 'türbanlı polisin türbanlı başka bir kadına yönelik müdahalesinin' ardından Erdoğan tarafından görevden alınacağı ancak Bahçeli'yi ikna etmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Sokağa çıkma yasağı kararını geç duyurduğu için eleştirilen ve görevden affı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin araya girmesiyle kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili tartışmalar yeni iddialarla devam ediyor.

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in haberine göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ikna etmesi durumunda, son olarak Furkancılara yönelik polis müdahalesiyle tekrar gündeme gelen Soylu’nun görevden alınacağı ve yerine gelecek ismin de belli olduğu iddia ediliyor.

Adana'daki polis müdahalesinin ardından MHP lideri Bahçeli, bir kez daha Soylu’nun arkasında durmuş, “Sayın Süleyman Soylu, soy ismi gibi soyludur, görevini de layıkıyla yerine getirmektedir. Türk polisi görevinin gereğini yapmış” demişti. Bahçeli’nin bu çıkışının ardından, Soylu’nun görevden alınmasını engellediği konuşulmaya başladı.

Editör: TE Bilişim