Prof. Dr. Emre Kongar, TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında gündeme dair flaş bir iddia ortaya attı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile gündemi değerlendiren Kongar, istifa edeceği konuşulan Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi için Cumhur İttifakı'nda bir çalışma olduğu bilgisine ulaştığını söyledi.

İki gündür aldığı izlenimlerden bomba bir haber çıkardığını, Soylu'nun adaylığını ise çok güvenilir bir isimden duyduğunu ifade eden Kongar, "Ben zaten ipuçlarını görüyordum. Hatta haberleri de görüyordum fakat bu kadar net ifade edildiğini ilk kez gördüm. 'Hocam iktidar medyası gündemi çok saptırıyor. Kılıçdaroğlu'nun altını oyuyorlar. Ama asıl olay sahada.' diyorlar." dedi.

"AKP VE MHP'DE ERDOĞAN BİRAZ YAŞLANDI DİYE KONUŞULUYOR"

çok güvendiği bir isimden "Hem AKP'de hem MHP'de artık 'Tayyip Erdoğan biraz yaşlandı çok da yıprandı, yapılamayanların bütün yükü onun hanesine yazıldı. Şimdi daha genç daha dinamik bir arkadaş aday olsun diyorlar ve Süleyman Soylu cumhurbaşkanı adaylığı için pazarlanıyor" şeklinde konuşmalar olduğu yönünde bilgi aldığını ifade eden Kongar, kaynağının kendisine bu yönde ipuçları verdiğini kaydetti.

Aldığı bilgiler doğrultusunda yaptığı araştırmanın sonucunda Erdoğan'ın buna izin verip vermeyeceğini de düşündüğünü söyleyen Kongar, "Erdoğan 20 yıl sonra yolsuzluk, yoksulluk ve rüşvete karşı mücadele edeceğiz dedi. Bunu itirafı etme sebebi çok ağır bagajı olması, artık bunu taşıyamıyor." diye konuştu.

SOYLU İSTİFA EDECEK Mİ?

Süleyman Soylu'nun istifa edeceği söylentileri uzun zamandır devam ediyor. Ayrıca Hadi Özışık, yayınladığı son videoda "2023 yılında Süleyman Soylu siyaseti bırakma kararı almış. 2023 yılında AK Parti kazanırsa, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa Süleyman Soylu siyaseti bırakacak. Bu bir duyum değil, bu çok sağlam bir bilgi" ifadelerini kullandı. Öte yandan Soylu'nun yerine, AKP hükümetlerinde daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvanlık Bakanlığı görevlerini üstlenen Faruk Çelik'in düşünüldüğü iddia edildi.

Editör: Yadigar Hanım