Nar güçlü bir antioksidandır. İdrar söktürücü etkisiyle vücudumuzdaki zararlı toksinleri dışarı atıyor. Bağışıklığı güçlendirerek grip ve nezle gibi hastalıkların önüne geçiyor.

Eğer hasta olacak gibiyseniz ya da çoktan olduysanız her gün 1 adet nardan destek alarak iyileşme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Üstelik bunu hasta olmayı beklemeden önce, tüm bu kış hastalıklarından korunmak için de yapabilirsiniz.

Mideyi güçlendirip kuvvetlendirirken sindirim sistemini de koruyor. Ancak mide asidi problemleri yaşıyorsanız tabii ki düzenli olarak nar yemeye başlamadan önce doktorunuza danışmanız ve onun onaylamadığı hiçbir şeyi yapmamanız gerekiyor.

Virüsleri önleyici etkiler gösteren nar, bu özelliği sayesinde ağız sağlığımızın da en büyük destekçilerinden. Özellikle diş eti iltihaplanması gibi bir sorununuz varsa bu süreçte nar doğal çözüm olabilir.

Düzenli olarak tüketildiğinde damar tıkanıklığını en aza indirerek kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

Nar, öyle güçlü antioksidan özellikler gösteriyor ki aşırıya kaçmadan, düzenli olarak tükettiğimizde bu etkileri meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı da vücudumuzu olumlu yönde etkiliyor. Öyle ki narın kansere karşı vücudumuzu koruduğu, halihazırda oluşmuş olan kanserli hücreler söz konusuysa bu hücrelerin yayılıp çoğalma hızını yavaşlattığı söyleniyor.

Editör: Habererk Haber Merkezi