2 bin 114 Amerikalı arasında yaptığı araştırmada erkeklerin yüzde 80'inin, kadınların ise yüzde 69'unun akıllı telefonla tuvalete gittiği, kişi ne kadar gençse bunun kendisine o kadar doğal göründüğü ortaya çıktı. Emeklilerin yalnızca %11'i tuvalete akıllı telefon getiriyorsa, gençler arasında bu sayı neredeyse 9 kat daha fazla. Ancak İsrail'de uzmanlar alarm veriyor.

Uzmanlar tuvalete akıllı telefonla oturmamanız için 5 nedene dikkat çekiyor

Sebep 1: Daha fazla mikrop

Cihazınız beyaz ve parlak görünse de aslında mikroplarla kaynıyor. Parmaklarınızın üzerindeki her şey aynı zamanda onun üzerindedir.Arizona Üniversitesi'nden bilim adamları, akıllı telefonlarda umumi tuvaletlerdeki tuvalet kapağındakinden 10 kat daha fazla mikrop bulunduğunu kanıtladılar.

Deri kılıflı akıllı telefonlar, tuvalet kapağındakinden 17 kat daha fazla mikrop barındırıyor ve plastik kılıflı cihazlar tuvalettekinden 6 kat daha kirli.

Bilim adamlarının akıllı telefonlar hakkında bir şakası var: Akıllı cihazlar yalnızca telefon numaralarını değil aynı zamanda tüm dokunuşların geçmişini de hatırlıyor. En azından kaçımız dezenfektanlı mendille siliyor? 

Sebep 2: hemoroid olasılığı

Bilim adamları son yıllarda insanların tuvalette çok daha fazla zaman geçirmeye başladıklarından endişe duyuyorlar. Sebeplerden biri de elinizdeki cep telefonu. Doktorlar tuvalette uzun süre oturmanın hemoroide neden olabileceği konusunda uyarıyor. Günde 6-8 dakika tuvalette oturmak en uygunudur ve daha uzun süre, gereksiz bağırsak gerginliğine yol açar.

1.200 İsrailli arasında yapılan bir anket, tuvalette uzun süre oturma ile artan hemoroid vakaları arasındaki bağlantıyı kanıtladı.

İsraillilerin günde ortalama 24 dakikayı tuvalette geçirdikleri ortaya çıktı. Ancak katılımcıların yüzde 8'i her gün 1-2 saat tuvalette oturduklarını itiraf ederken, yüzde 25'ine hemoroit teşhisi konuldu. Bu rakamlar günde sadece 10 dakika tuvalette oturan kişilerde hemoroid görülme sıklığının 2 katıdır.

Sebep 3: Hastanedeki hastaların hayati tehlikesi

Akıllı telefonlar hastane personelinin iletişim kurması için çok önemlidir: bakımın verimliliğini ve kalitesini artırır, bilgiye hızlı erişim sağlar ve uzmanlara gerçek zamanlı danışma olanağı sağlar.

Ancak çeşitli çalışmalar sağlık çalışanlarının cep telefonlarının %75-94,5'inin çeşitli antibiyotiğe dirençli mikroplarla kirlendiğini göstermiştir.

Sağlık çalışanlarının %87,5'i akıllı telefonların hastalık bulaştırabileceğini anlasa da %57,5'i cihazlarını hiç dezenfekte etmemiştir.

 "Akıllı telefonlar insan eline geçmiş gibi görünüyor, ancak yine de tuvalet kapısının dışında bırakılmaları gerekiyor. En temiz tuvalet de mikroplarla dolu, özellikle de birçoğu mikroplarla dolu. Yıkama düğmesi ve kapı kolu. Akıllı telefonunuzu diğer elinizde tutsanız bile, ellerinize geçen ve ishal, salmonelloz, dizanteri, grip, tüberküloz ve kızamığa neden olabilecek mikroplarla kaplı olacaktır."

Hastaları korumak için sağlık personeli ve doktorlar akıllı telefonlarını işyerinde ulaşamayacakları bir yerde ceplerinde saklamalı ve her iki tarafını da alkole batırılmış mendille düzenli olarak temizlemelidir.

Sebep 4: dinlenmeye zaman yok

Akıllı telefonlar sıkılmanıza izin vermez, bu da yıkıcıdır. Ve eğer bağırsaklarınız size ara verme zamanının geldiğini söylüyorsa, bu vücudunuz için önemlidir. İş e-postalarını yanıtlarken onu serbest bırakmanıza da gerek yok.

Öncelikle böyle bir cevabın kalitesi ideal olmayacaktır çünkü tuvaletteki dikkatiniz her halükarda dağılmıştır. 

İkincisi, uzmanlar, bir kişinin yoğun programında mola vermesi gerektiğini ve tuvalette oturmanın işten kaçmanıza, kapanmanıza, ara vermenize ve gereksiz her şeyi - hem fiziksel anlamda hem de fiziksel anlamda - dışarı çıkarmanıza izin verdiğini söylüyor. manevi anlamda. Akıllı telefon tuvalette bile rahatlamanıza izin vermiyor.

Sebep 5: Akıllı telefon tuvalete düşebilir

Her 5 kadından biri ve her 8 erkekten biri, cihazlarının en az bir kez tuvalete düştüğünü itiraf etti. Bu tuvalete girmeden önce cebinizden çıkarmanız için bir sebep değil mi?

Editör: Habererk Com