Türkiye’nin global pazarda ki tek gururu Türk Hava Yolları gibi bir kurumun her bakımdan ileriye gitmesine katkısı olan yöneticileri taltif etmek yerine yemeyi tercih eden İstanbul İyi Parti Büyükşehir Belediye Melis Üyesi Ali Kıdık Bey’in köşe yazısıyla eleştiri ötesi ciddi bir iddia ortaya atılmıştır.

Türk Hava Yolları’nın çiftlik gibi mi yönetiliyor sorusunun cevabi taşıdığı yolcu sayıları, karlılık oranları, kriz yasamadan tamamladığı yeni havalimanı taşınma operasyonu, markanın dünya hava taşımacılığı pazarında geldiği nokta gibi birçok parametrelerle ölçülebilir.

Ali Kıdık iddialarını kanıtlamak zorundadır. Bilindiği gibi kendisi havacılık sektörü ile ilgili yerel gazete çıkartan reklam ve bedava bilet beklentisi kokan bu arkadasın beklentileri yönündeki iddialar yabana atılamaz! Beklentilerini farklı yoldan elde etmek için eleştiri kisvesi altında yapmış olduğu iftiraları da asla yadsıyamayız. "Çamur at izi kalsın" anlayışına karsı çıkmak inançlarımızın, adaletin ve hukukun gereğidir.

Siyasal rekabetin siyasi rakiplerimize doğru yaptıkları şeylere karşı çıkmak anlamında muhalefet yapmak, gelişmekte olan demokrasi ve hukuk anlayışımıza darbe vurur.

Türk Hava Yolları gibi bayrak taşıyıcısı ve dünya markası olmuş bir şirketin basındaki şahsi eşi üzerinden suçlamak hem Türk Kadınına hakaret hem de bu işi çok bel altına indirmektir.

Burada sorgulanacak çok şey var aslında. Bir bakıma bu AKP’nin içerisindeki entrikalardan doğan parti içi adam yeme senaryosuna da benziyor. Tam da genel kurul öncesi Ali Kıdık adli şahsın bu çıkısı akla başka soru işaretlerini de getirmektedir. İlerleyen günler bu Bey’in kimler tarafından beslendiğini ve bu iddiaların arkasında kimlerin olduğunu da gösterecektir.

Bu köşe yazısını hiç tanımadığım bir kere dahi selam etmediğim İlker Aycı Bey için değil sadece Türkiye sevdamla ilintili bayrağımızı taşıyan Türk Hava Yolları’nın başarılarının devam etmesini istemekten başka bir niyetim olmadan yazmaktayım.

El insaf kardeşim! El İnsaf! Ya kendisi bu iddialarını kanıtlayacaktır yada kimseyi belden aşağı vurmayacaktır!