İlayda Şimşek

Dün TMB Gündem'de Av. Hikmet Ömeroğlu, Prof Dr. Salih Aynural, Av Ahmet Aydın ve Zafer Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Gazeteci İsmail Türk gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İsmail Türk emekli maaşı ile emekli milletvekili maaşının arasındaki uçuruma dikkat çekti. Ülkede adil gelir dağılımı olmadığını belirtti. Türkiye'de sorunu olan katmanlara da değinen İsmail Türk asgari ücret zammının da enflasyon karşısında bir değeri olmadığına değindi.  Uzman çavuşların da özlük haklarının verilmesi taleplerini yayında ifade etti. EYT'lilerin alacağı maaşların harçlık niteliğinde olduğunu ve bunun da Türkiye şartlarında bir şey ifade etmediğini söyledi.

Öğretmenlerin mağduriyetini de unutmayarak vurgulayan İsmail Türk sözleşmeli öğretmenler için ''Kadrolu öğretmen değerli de sözleşmeli öğretmen değersiz mi? İkisi de aynı eğitimi alıyor, ikisi de aynı okullardan mezun oluyor.'' dedi. Doktorlarımıza da ''giderlerse gitsin'' ifadesinin  kullanıldığını, beyin göçünün arttığını belirtti.

Seçim de değerlendirildi.

Prof. Dr. Salih Aynural Altılı Masa'nın 1 yıldır ülkenin nasıl iyi yönetileceğini planladığını dile getirmesine 

Türk, ''Memleket Partisi Diyarbakır'da Kürtçe pankartla karşılandı. Memleket Partisi bu konuda öz eleştiri yapmadan kendi partim olan Zafer Partisi ile ittifakının doğru olmayacağını belirterek itiraz ettim. Sizin de göreviniz Türklüğün anayasadan çıkarılmasını talep eden Babacan'dan öz eleştiri istemektir. Yoksa Türk milleti Altılı Masa'ya zor oy verir.'' sözleriyle yanıt verdi.

Aynural sonrasında Babacan'ın açıklamalarında yanlış anlaşıldığını belirttiğini ifade etti. 

İsmail Türk ''Türklükten kimse gocunamaz!'' ifadelerini kullandı.

Programın tamamı: https://www.youtube.com/watch?v=AYAbhjEmnyE

Editör: İlayda Şimşek