Zafer Partisi şaşırtmaya devam ediyor. Kulislerden alınan bilgiye göre İstanbul’da birbirinden ilginç isimler Zafer Partisi’nin ilçe belediye başkanlıklarına aday olacağı geliyor. Kesin olmamakla beraber Akın Gürkan’ın Zafer Partisi’nin Tuzla Belediye başkan adayı olacağı haber sitemizin istihbarat servisine geldi.

Eski TBMM Başkanı muhtemel anayasa değişikliğini değerlendirdi Eski TBMM Başkanı muhtemel anayasa değişikliğini değerlendirdi

Akın Gürkan kimdir? Akın Gürkan nereli? İBB Meclis üyesi Akın Gürkan hangi partiden?  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11-12 Haziran’da şehirden ayrıldı. Bu yüzden yerine İBB’nin başkan yardımcısı ve CHP’li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Aksu’nun yerine Akın Gürkan’ı vekil olarak atadı. Bu durum gözlerden kaçmadı.

Akın Gürkan, İYİ Parti’den İBB Meclis üyesidir. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da Keçiören Çizmeci İlkokulu ve Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 9 Eylül Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği okudu.

1989’da üniversiteden mezun oldu ve bir inşaat firmasında şantiye şefi olarak çalıştı. Ardından; İller Bankası’nın Iğdır Arıtma, Van(Erciş) İçme Suyu, Ağrı(Merkez) İçme Suyu ve Kanalizasyon, Beyşehir Kanalizasyon, Zonguldak Yenice İçme Suyu gibi çeşitli projelerini tamamladı. Sonra kendi şirketini kurdu.

1993’ten itibaren İller Bankası, Köy Hizmetleri, Özel İdareler ve belediyelerin değişik içme suyu, kanalizasyon, yol ve bina işlerini yürüttü. 2000’li yıllarda açtığı proje ofisinde halen proje geliştirip inşaatlar yapıyor.

Kaynak: Haber merkezi