Sıcakların başlamasıyla orman yangınları da hızla artmaya başladı. Dün ve bugün  19 bölgede çıkan orman yangınından 16 tanesi söndürüldü.3 tanesi kısa sürede müdahale edilmesine rağmen Çanakkale, Hatay-Belen ve Mersin Günnar'daki yangınlarla mücadele devam ediyor.

 Dün saat 16.31 de başlayan Çanakkale'deki orman yangınına 11 dakika sonra müdahale edildi. 5 uçak 7 helikopter müdahale etti. Gecede devam eden yangına hava araçları müdahale edemedi. Sabah saatlerinde yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangının şiddeti azılmasına rağmen tamamen söndürülemedi.

Can ve mal kaybı olmayan yangında bir köy boşaltıldı. Şu anda devam eden yangın tarım arazilerinde oluyor. Ormanlık ve tarım alanında yanan yerin ölçümü net olarak bilinmiyor .yangın tamamen bittikten sonra  bildirilecek .Yangın bölgesinde 50 den fazla arazöz, komşu il ve ilçelerden gelen itfaiye araçları, su tankerleri, iş makinaları ve 500 kişiyle yangın söndürme çalışmaları  yoğun bir şekilde devam ediyor.

Sıcaklığın yüksek, nemin düşük olmasından dolayı yangın riski bu dönemde ülkemizde çok görülüyor. Özellikle yorman bölgesinde oturan kişilerin daha dikkatli olması gerekiyor. Dumandan etkilene 14 kişiye  hastanede müdahale edildi.

Editör: Habererk Com