Toplu taşımada dünyanın en büyük organizasyonu olarak gösterilen Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) bu yılki zirvesi, Barselona’da gerçekleştiriliyor. 4-7 Haziran tarihlerinde tüm ulaşım modları ve sektör yetkililerini bir araya getiren etkinlikte Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin 2023 – 2025 Suyolu Taşımacılığı Komitesi (Waterborne Transport Committee) Başkanı seçildi.

Dedetaş’ın başkanlığını yürüteceği komite, deniz ulaşımının sürdürülebilir ve kentsel toplu taşıma sisteminin bir parçası olarak görev üstleniyor. Toplu taşıma sektörü ve çalışanlarının şehirlere hayat vermeye devam etmesini sağlamak için tüm sektörü desteklemeyi hedefleyen UITP'nin komite başkanı Dedetaş, programda toplu ulaşımda denizin payının artırılması ve karbon salımının azaltılmasına yönelik çalışmalarını anlattı ve Şehir Hatları’nın sürdürülebilir kentsel hareketliliğe olan desteğinin altını çizdi.

ULUSLARARASI TOPLU TAŞIMACILAR BİRLİĞİ SUYOLU TAŞIMACILIĞI KOMİTESİ

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği Suyolu Taşımacılığı Komitesi, Su kaynaklı operasyonlardaki üyeleri bir araya getiren ve farkındalığı artırmayı, su yoluyla taşınan toplu taşıma standart ve hizmetlerini iyileştirmeyi, erişilebilirlik, yerel çevre, sistem entegrasyonu, güvenlik ve terminal tasarımı gibi konularda bilgi alışverişinde bulunarak bilgi geliştirmeyi amaçlıyor.

Editör: Yadigar Hanım