Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Somali’ye gönderilen yardımların 1 milyar dolara ulaştığını duyurmasına sert tepki gösterdi. Özdağ, “Türkiye’nin dış borçlarının anaparasını bile ödeyemeyecek durumdayken neden Türk halkının parasını Somali’ye yolluyorsunuz?” diye ifade etti.

Ümit Özdağ, Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde büyük hasarın meydana geldiği yerleri gezerek vatandaşların ve esnafın dertlerini dinledi.

Defne’de Yeniçağ gazetesiyle görüşen Ümit Özdağ, gazetenin sorularını cevapladı.

Özdağ’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Somali’ye yapılan yardımlar 1 milyar dolara çıktı” açıklaması soruldu.

Sosyal Medya Fenomeni 'Basel' de Dahil 29 Kişi Gözaltında Sosyal Medya Fenomeni 'Basel' de Dahil 29 Kişi Gözaltında

“DÜNYADA EN ÇOK YARDIM EDEN ÜLKEYİZ. HALBUKİ BİZ 600 MİLYAR DOLAR BORÇLU BİR ÜLKE DEĞİL MİYİZ?”

Özdağ, bu konuda şunları söyledi: “Dünyada ABD’den sonra en çok yardım eden ülkeyiz. Yani Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Suudi Arabistan, Kuveyt ve BAE’den daha çok yardım ediyoruz. Yardımlarımızı GSYH (Gayri Safi Yurt İçi Hasılası) ile karşılaştırırsak dünyada en çok yardım eden ülke biziz. ABD’yi de geride bırakıyoruz. Ama biz 600 milyar dolar borçlu bir ülke değil miyiz? Dünyanın en yüksek faizini ödeyerek borç alan ülke değil miyiz? O zaman neden borç alan bir ülke olarak hem ülkemizdeki milyonlarca göçmeni doyuruyor, barındırıyor, onlara sosyal destek sağlıyor, üçüncü çocuktan sonra çocuk parası veriyoruz? İlaçlarını, hastane giderlerini karşılıyoruz. Bununla da yetinmeyip dünyanın farklı ülkelerine insani yardım adına büyük paralar gönderiyoruz?”

“KENDİ BORCUNUZU ÖDEYEMEZKEN NEDEN SOMALİ’YE YARDIM EDİYORSUNUZ?”

Özdağ, Türkiye’nin dış borcunu ödeyemeyen hükümetin Somali’ye yardım etmesini eleştirerek, “Türkiye’nin dış borçlarının anaparasını ödeyemeyecek durumdayken sadece faizini yeni borçlarla ödeyebilen bir hükümet neden Türk halkının parasını Somali’ye gönderiyor? Neden dünyanın diğer ülkelerine gönderiyor? Biz de bunu iktidara soruyoruz. Ama buna bir cevap veremiyorlar” dedi.

Kaynak: yeniçağ-Mehmet Burgaç - Hüseyin İlken