Yüksek enflasyon ve akaryakıt ürünlerine hemen her gün gelen zamlar, temel tüketim maddelerine de günlük zam olarak yansıyor. Pazar ve marketlere giden vatandaşlar, fiyatların her gün değişmesinden şikayet ederken, "Bu şekilde nasıl yaşacağız, yeter!" diye isyan etti.

Zam haberlerini sosyal medyadan duyuran bir kullanıcı da fiyatlardaki akıl almaz yükselişi fotoğraflarla belgeledi. Twitter'da bir çok ürüne bu sabah zam yapıldığı açıklanan paylaşımda, bazı temel tüketim maddelerinin yüzde 25 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda zamlandığı görülüyor.

Resim

ResimPaylaşıma yapılan yorumlara ise vatandaşlar, özellikle son bir yılda yapılan zamların yüzde 300'leri bulduğuna dikkat çekerek, "Allah bunları nasıl biliyorsa öyle yapsın, yazıklar olsun yaa... Sabuna gelen zam da bir yılda yüzde 300 olmustur. Vurgulanmıyor ama en çok zam gelen ürünlerden biri. Buna dur diyecek kimse yok maalesef, yapılan zamlar açıklaması yok, krizi fırsata çevirdiler hergün zam zam üzerine zam nereye kadar..." gibi yorumlar yaptı.

İşte vatandaşın zamlara tepkisi:

Editör: Yadigar Hanım