Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Giderlerse gitsinler" dediği hekimlerin yurtdışına gitmek için yaptığı başvurularda seçimlerden sonra gözle görülür artış yaşanıyor. Doktorların yanı sıra akademisler başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanın Türkiye'deki hayat şartlarından dolayı yurtdışına çıkma talebi artarken, Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarının vize başvurularını reddediyor.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Avrupa ülkelerine gitmek için vize başvurusunda bulunan çok sayıda Türk vatandaşının başvurularının reddedildiğine dikkat çekerek, bunun sebebini açıkladı. Twitter hesabından yaptığı bir dizi paylaşımla Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşullara vurgu yaparak, Avrupa'ya göçün sebebine dikkat çeken Özdağ, iltica eden sayısında üçüncülüğü zorladığımızı söyledi.

Özdağ, Avrupa'ya ilticanın sebeplerini açıkladığı paylaşımlarında şunları söyledi;

"Batı ülkeleri Türk vatandaşlarına niçin vize vermiyor diye konuşuyoruz. Peki vize verdikleri zaman ne mi olacak diye düşünüyorlar.? Bakınız,  2015'de Türkiye’den batıya iltica edenlerin sayısı 5000’in altındayken bu rakam  2022 sonunda yıllık 50.000’i geçmiş durumdadır.

2-Bir başka ifadeyle 10 katına çıkmış ve giderek de artıyor.
Türkiye; Afganistan, Suriye ve Venezuela gibi ülkelerin ardından  batıya  (Avrupa) iltica eden vatandaşları açısından dördüncü sırada ve ilk üçü zorluyor.

3-Yani başta Avrupa ülkeleri tüm batı dünyası Türklere vize verdiği takdirde geri dönmeyeceklerini düşünüyor. 

Peki soralım: Bu ülkenin insanları öz vatanlarını, ailesini, sevdiklerini arkasında bırakıp gurbet ellerde niçin yaşamak istiyor. Sebebini herkes biliyor, peki  iktidar?"

Editör: Yadigar Hanım