Yine Kudüs! Yine Haçlıların işgal girişimi?

Münafıklıklar iş başında sebep her ne olursa olsun. Müslüman alemi şarlatanların aldığı kararları tanımayacak. Kudüs Müslümanların ilk kıblegahı dır.

Vicdanların yara aldığı bir dönemden geçiyoruz.

Müslümanlar üzerinde oynanan büyük bir oyunda şimdilerde gündem den düşmeyen Kudüs dür. Donald Trump’un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması veya ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması gibi söylemlerin aslında; Büyük İsrail Devleti”nin ilanı ile eşdeğerdir.

Bu tartışmanın altında çok fazla sebep aramaya gerek olmadığı gibi oynanan bu oyunun bozulması gerekmektedir.

Ortak Payda! Ortak tepki?

Her bir Müslüman yapması gerekeni ve ortak tepkisini ortaya koyacaktır.

Kudüs için ayağa kalkılması ve Kudüs için harekete geçilmesi mutlak suretle gereklidir. Ancak oynanan oyunu gör ve bu oyuna alet olma?

Kudüs zor bir coğrafyada var olmaya çalışıyor.

Yaşanan gelişmeler sonrasında tüm dünya Müslümanları ve sevdalı yürekler ortak bir değerde buluşuyor.

Temel mesele!

İnsanların manevi değerlerine kutsallarına dil uzatanların nefesini kesmektir!

Tüm Müslümanların ortak haremi anlamını taşıyan Kudüs ve Mescid-i Aksa saldırı altında adeta gasp edilmek istenmekte…

Peki; niçin Kudüs ve niçin Mescid-i Aksa? Bu kadar önemli...

Aklı başında, şuurlu her bir Müslüman için bu sorunun cevabı gayet açıktır.

1-Mescid-i Aksa Müslümanların üç kutsal mekânından biridir.

2- Mekke ve Medine nasıl ki harem olarak niteleniyorsa Mescid-i Aksa da aynı şekilde haremdir.

3-Ayetin ifadesiyle ‘etrafı mübarek kılınan’ mekandır.

Yıllardır Kudüs’ü Müslümanlardan arındırma faaliyetleri sürdürüldüğü gözlenmektedir. Dolayısıyla Müslümanların ortak mirası olan bu mekana yapılan her saldırı girişimi Müslüman alemini derinden yaralamaktadır.

Beyaz Saray’daki basın toplantısında konuşan manda yavrusu; Kendi ülkesinin 70 yıllık dış politikasını yerle bir eden, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve bu Kararı “geç kalınmış bir adım” olarak nitelendirmesi ayrıca ülkesinin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini de bu kente taşıyacağını ifade etmesi deli saçmalığından başka bir şey değildir.

Bu açıklama sonrasında ise Yahudi lobisi iş başına geçmiştir.

İsrail, tarafından yapılan açıklamalarda ise Kudüs ile ilgili Türkiye’de yapılan açıklamalara binaen "Osmanlı İmparatorluğu ve sultanlık dönemi sona erdi" ifadeleri kullanılmıştır.

Şimdi yapılması gereken nedir?

Yapılması gerekenlerin başında gelen şey şudur. Siyasi diplomatik çözümdür. Bunun başka bir çıkar yolu yoktur. Diplomatik ve siyasi bir çözüm bulunmaz ise Ortadoğu ateşi alevlenecek ve bu ateş herkesi yakıp küle çevirecektir.

Siyasilerden ve bir çok kesimden Müslümanlardan çeşitli kınama mesajları ve açıklamalar gelmiş bu açıklamalardan en dikkat çekeni ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ki olmuştur.

Peki Erdoğan’ın açıklamaları neden önemli kılan nedir?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı olmasıdır.

Yaşanan gelişmelere ilişkin Erdoğan, Trump'ın Kudüs kararı yanlış bir adımdır. "Kudüs, tüm Müslümanların harimi ismetidir, göz bebeğidir. Kimden gelirse gelsin, bu tarihi hakikati göz ardı eden her yaklaşımın sonu hüsrandır, felakettir. Bölgemizin huzur, barış ve güvenliği, iç politik hesaplara kurban edilemeyecek kadar önemlidir. İfadeleriyle tepkisini dile getirmiştir.

Bundan sonra ne olacak!

Bundan sonra bir çok kesimden benzer açıklamalar gelecek diplomasi işletilecek siyasi adımlar atılacak her zaman olduğu gibi gündem yine değişecek! Bu söylemlerde bir kenara bırakılıp tarihin kirli sayfalarında yerin alacak.

Trump adı; Müslümanların nezdinde bir pislik olarak bir ömür kalacaktır.

Dünya da bu kadar çok sorun yaşanırken; Henüz yüksek sesle dile getirilmiyor olsa da mevcut bir küresel krizin var olduğu bilinirken, Ortadoğu kan gölündeyken, Dünya nüfusunun yarıdan fazlası açlık sınırının altındayken, Dünyada barışı büyük yaralar almışken, Kısaca uğraşılması gereken onlarca sorun var iken KUDÜS'ün İSRAİL'e başkent yapılması mı kaldı.

Bu müptezel sözde iş adamı TRUMP adeta 3. Dünya savaşı çıkarmak için görevlendirilmiş gibi görülüyor. Önce İRAN'a yüklendi ve terörist ilan etti. Daha sonra Koreyle Karşı karşıya geldi. Şimdide Ortadoğu da büyük bir savaş çıkarmaya çalışıyor.

Son zamanların en büyük teröristi Amerika dır.

Başında da bu şarlatan TRUMP vardır.

Ülkemiz genelinde ve tüm dünyadaki; Müslümanlardan gelen tepkilerin daha da çoğalacağı aşikardır.

Çok dikkatli olunmalı ve bu Yahudi lobisinin emellerine alet olunmamalıdır.

Müslüman alemi bir ve beraber olmak zorundadır.

Tüm dünyada Müslümanların üzerinde oynanan oyunlar gayet apaçık ortadır.

Bizde bir söz vardır. ‘’Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır’’ anlayışıyla hareket etmek tabi ki en doğru seçim ve karardır ancak Türkiye üzerinde oynanan büyük oyununda bozulması için sabırla ve sükunetle adımlar atılmalıdır.

Kur’an ne diyor. Allah sabredenlerle beraberdir. Bakara Suresi (153) Sabırla ve akıllı hareket etmek Yahudi Lobisi’nin ve haçlı sefillerin oyununa alet olmamak gerekmektedir. Biz Türk Milletine ve Müslüman alemine yakışanda da budur.

Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır.

Susmayacağız ama terbiyemizi de bozmayacağız.

Gerekeni gereken zamanda yapacak.

Devletimiz ve Milletimiz ile birlikte bu yaşananlara hep birlikte göğüs gereceğiz.

Buradan açıkça ifade etmek isterim ki biz güçlü bir Devlet ve güçlü bir Milletiz.

Müslümanlar bu gibi girişimlere pabuç bırakmazlar buda herkesçe bilinmektedir.

Herkes rahat olsun.

Bu açıklamalar ve yapılmak istenen gündemi değiştirmek ve bir kaos yaratma girişimidir ama başarılı olamayacaklar nihai hedeflerine ulaşamayacaklardır.

Ne kudüs’e nede Mescid-i Aksa’ya bu şarlatanlar ve bunların lobileri el koyamayacaktır.

Saygılarımla.