Konya'da 6 yaşındayken yaramaz bir çocuk olduğu için ailesi tarafından Wushu Kung Fu kursuna gönderilen Sıla Özge Öden (18), uluslararası müsabakalarda adındana söz ettiriyor. Öden, aldığı 115 madalya ile gençlere örnek oluyor.

Meram Belediyespor sporcusu Sıla Özge Öden, uzak doğu sporu olan Wushu Kung Fu'ya ilk başladığında bu kadar başarılı olacağını hiç düşünmediğini, dünya ikinciliğine kadar yükselmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 

Eğitimini Spor Lisesi'nde tamamlayarak, 2019 yılında Avrupa Şampiyonu olan, geçtiğimiz yıl ise çevrimiçi düzenlenen Wushu Kung Fu Dünya Şampiyonası'nda ikincilik elde eden Öden, şampiyonluk hikayesini şöyle anlattı:

"Ailem, evde yaramaz bir çocuk olduğum için beni spora göndermişti. Spora ilk olarak 4 yaşındayken jimnastikle başladım. 2,5 yıl jimnastik yaptıktan sonra Wushu'ya yöneldim. Jimnastikte Konya ikinciliğim var. Jimnastiği bıraktığımda evde kendi kendime sopalarla hareketler yapmaya çalışırken, ailem sopalarımı elimden almaya çalışıyormuş ama ben sopalarımla hareketler yapmaktan asla vazgeçmedim. Daha sonra babamın arkadaşının tavsiyesiyle  Wushu'ya başladım. Beni yetenekli bulduklar ve yarışmacı grubuna aldılar. 1 ay bu grupl çalıştıktan sonra, Türkiye Şampiyonluğu grubuna yolladılar. 

İlk kez 11-12 yaşımda milli oldum. Yunanistan'da Balkan Şampiyonu oldum. Fas'ta yapılan bir müsabakada uluslararası derecem var. 2018'de Brezilya'da yapılan Dünya Şampiyonluğunda 4'üncü, 2019'da Rusya'da Avrupa Şampiyonası olmuştum. 2021'de de online düzenlenen Dünya Şampiyonluğu'nda ise dünya 2'ncisi oldum."

Küçükken yaramaz olduğu için spora gönderilen ve hem Türkiye'de hem de Avrupa  ve dünya şampiyonalarında zok sayıda başarıya imza atan Öden, "İlk başladığımda bu başarılan geleceğini hiç tahmin etmiyorduk. Öylesine spora gitmek için, evde yaramaz olduğum için beni göndermişti ailem. Türkiye Şampiyonası'na katıldığımda ailem hocalarım hepsi umut bağlamıştı. Yavaş yavaş Türkiye, Balkan, uluslararası, Avrupa ve dünyada dereceler kazanmaya başladım. Ailem bu süreçte bana çok destek oldu. Ailem sayesinde buralara kadar geldim. Hocalarım, ailem ve arkadaşlarım çok gurur duydu benimle. Ben herkesten daha çok sevindim" dedi.

Editör: Yadigar Hanım