Ankara’nın Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok’un açıklanan mal varlığı, kamuoyunda geniş bir etki yarattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altınok’un bu durumu hakkında ilk defa bir açıklama yaptı. Ayrıca, DEM Parti logosu taşıyan ‘Mansur Yavaş’ı destekliyoruz’ yazılı afişler hakkında da konuşan Yavaş, bu tür yöntemlerle seçim kazanılamayacağını belirterek, hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.

Seçim kampanyası sırasında Yenimahalle’deki Şentepe Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri’nin açılışına katılan Yavaş, belediyenin insan hayatının her aşamasında destek olması gerektiğini vurguladı. “Bir çocuğun doğumundan itibaren sağlıklı bir şekilde büyümesi ve eğitim alması bizim sorumluluğumuz” diyen Yavaş, eşit eğitim şartları için ailelere çeşitli destekler sağladıklarını, pandemi sürecinde ise esnaf ve çalışanların mağdur olmaması için örnek bir dayanışma sergilediklerini anlattı.

Yavaş, yolsuzluk ve israfa izin vermediklerini, destek alan ailelerin varlığının kamu görevlilerinin yolsuzluklarından kaynaklandığını söyledi. Belediye yönetiminde şeffaflığı ön planda tuttuklarını, ihaleleri açık yaptıklarını ve maliyetleri detaylı bir şekilde paylaştıklarını belirtti. Yavaş, “Kullanılmayan ve estetikten yoksun olan Ankara’nın giriş ve çıkış kapılarının maliyeti 350-400 milyon lira. Biz ise insan odaklı projeler üretiyoruz ve halkın parasını israf etmiyoruz” dedi.

Altınok’un mal varlığı ile ilgili bir soruya ise Yavaş, kamu idarecilerinin mal beyanlarını açıklamasının gerekliliğini vurgulayarak, “Bu konuda yorum yapmak bana düşmez, halk değerlendirir” şeklinde yanıt verdi.

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

DEM Parti’nin afişleri hakkında ise Yavaş, geçmiş seçimlerde de benzer taktiklerle karşılaştıklarını, rakiplerinin halkın karşısına çıkacak yüzleri olmadığı için bu tür oyunlara başvurduklarını ifade etti. Yavaş, “Bu tür yöntemlerle seçim kazanılamaz. İnşallah açık ara farkla kazanacağız” diyerek, afişlerle ilgili olarak savcılığa başvuracaklarını söyledi.

Kaynak: DHA