Sağlıklı ve pratik beslenmek artık çok kolay.

Özellikle sıcak yaz aylarında tencerede pişen yemeklerden daha çok serinletici gıdalar tercih ediliyor.

Ama sağlıklı bir bünyeye sahip olmak istiyorsak neler tüketmeliyiz Gıda Mühendisi Ece Durur anlattı.

Baklagilleri, haşlamış ürün seçenekleriyle öğünlerde kullanarak kısa zamanda lezzetli ve sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz” dedi Mühendis Duru.

Yaz ayının gelmesi ve sıcakların artışıyla birlikte beslenme düzeninde değişiklikler oluyor. İnsanlar uzun süre pişen gıdaları değil de pratik ve sağlıklı olan gıdaları tercih ediyorlar. Ve bu da zaman kaybını önlüyor. Gıda Mühendisi Ece Duru, “Hayatın hızlı akışına paralel olarak zamana verilen değer oldukça arttı. İş yaşamında ya da okulda, insanlar artık daha hızlı karar vermek ve daha hızlı hareket etmek zorunda. Yaşamın bize sunduğu bu hızlı koşullar; insanları sabırsız ve hızlı tüketime meyilli hale getiriyor. Uzun süre haşlanması gereken kuru bakliyatlar, Duru Pratik ürünleriyle zamana değer veren ancak lezzetten de taviz vermeyenler için sağlıklı ve modern ambalajında tüketicilerimizle buluşuyor. Doğrudan salatalara, çorbalara ve pilavlara eklenerek kişinin doğal ve temel besin ihtiyacının karşılanmasına destek oluyor” dedi.

ECE DURU MUCİZE YİYECEĞİ AÇIKLADI: BAKLİYATLAR!

Ece Duru “Lif açısından zengin ve iyi bir protein kaynağı olan bakliyatlar, tok kalmanıza yardımcı olur ve yüksek besin değeriyle sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekler. Salatalarınıza, haşlanmış nohut, börülce veya barbunya ekleyebilirsiniz. Veya haşlanmış nohutları fırınlayarak falafel yapabilir, salatalarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Haşlanmış buğday ve nohut ile hızlı bir şekilde soğuk ayran aşı çorbası yaparak gün boyu tok kalabilirsiniz. Baklagilleri, haşlamış ürün seçenekleriyle öğünlerde kullanarak kısa zamanda lezzetli ve sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz” dedi.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı