Misyonu nedir bilemem? Yeniden Ülkücülük mü??? Memlekette hiç bir halta yaramamış sağcılara bir adres mi? Hala anlayabilmiş değilim, şu yeni parti işini... Hele ki malum vasatta nev zuhur bir partiye hacet var mı ola?!. Meral Akşener hareketi mi diyeceğiz, kırgın Ülkücüler manifestosu mu?.. Ya da sağ-muhafazakar ve liberal cenahta kendine yer arayanların zorlantılı psişik hali mi? Hasseten cevaba hasret çok sual var.. ve tek cevabı da yok, mevzunun...

MHP yönetiminin (kongre ve tabandan gelen isteklere karşı) süreci bir cendere içine alıp, kasma siyaseti gütmesini eleştirenler olabilir. Nazik süreçte dahil (17/25 Aralık ve 15 Temmuz) öğretilmiş ve edinilmiş edinimlerle bir genel başkan (Devlet Bahçeli) partisini koruma insiyaki geliştirdi... Bittabi sonucunda arızi ve kompleks tezahürleri görmek kaçınılmazdı.. nihayetinde olanlar oldu, diyelim...

Fakat aklı selamet nerede? Milliyetçi-Ülkücü tandanslı siyasi oluşumun mecburi adresinin MHP olduğu bilgisi bilinçlerden bir çırpıda nasıl atılır? Ülkücü kardeşlerimiz BBP örneğini görmüyorlar demek ki... Türkiye’nin siyaset kütürünü, politik tarihini ve onun getirdiği sosyolojiyi yadsırsanız, işte böyle hatalı kararlar alırsınız.

Bahçeli’ye kızabilir, eleştirebilirsiniz.. ancak; kavga MHP içinde (her ne şart altında olursa olsun) verilmeliydi... Ülkücülerle başlasa da Ülkücülerle (süreçte) şekillenmeyecek yeni parti oluşumunun zararı elbette olacaktır. Buradaysa Ülkücüler asla muvaffak olamaz! Zaman ve enerji kaybederek hesap kapanır.

Yeni partiden Ülkücünün murad alacağı bir durum yok! Ki.. içlerinde çok sevdiğimiz insanlar mevcut. Meral Akşener’i de “insani veçhilede” eleştirmiyorum; ama malum sağ kitlenin içinde bize neyi umut olarak sunacaklar? Ülkücü ideoloji doktrine bir hareket; hatta yarı paramilite bir işletim sistemine sahip.. temel algı (omurga) öğreti içinde çekirdekleşen lider-teşkilat-doktrin üçlemesini var eder. Sağ eyyamcılığına MERKEZ adına kayacak olan YENİ PARTİ’de bütün Ülkücüler ötekileşecektir.

Merkez sağda doktrin olmaz.. ideolojik dünya görüşü barınmaz. Tesanütçülük değil, birey iştihası caridir. Din, muhafazakarlık, sermaye ve denge politikası alır başınızı götürür. Meral Akşener belki bunu becerir; ama “Ülkücüyüm” diyen adam n’apar, bilemem?!.

Ve Türkiye geleceğinde parti işi değil, lider-karizma etkinliği ön planda olacak. RTE varken herkesin işi zor.. fakat sağlam kuram-kurum sistematiğine sahip siyasal hareket Türkiye'nin geleceğinde elbet söz sahibi olur. İşte MHP o durumun hala hafıza-misyonuna sahip tek siyasal odağıdır.