Ülke yönetmeye talip olanların daha tedbirli ve hazırlıklı olmaları gerekmektedir; Muhaliflerin aday listeleri beni endişelendirdi;alternatif bir devlet yönetme kadrosu göremedim.İktidar partisinin adaylarında da bir heyecan yada alışa gelmiş biaatçılar dışında pek de hedefleri olan adaylar olmadığı kanaatindeyim.

Ortalık keşmekeş, yaşadığımız ve yaşandığına şahitlik ettiğimiz olaylar, bakış açımız, yaşananların arka planlarını görme şansımız ortadan kalkıyor.

Yaşamış olduğumuz coğrafyanın kaderi olsa gerek gündem hep acıklı,gündem hep dramatik,ancak sanırım her birimiz buna alıştık yada alıştırıldık. Her defasında acıklı hikayeler ve hep corafyamızda yürekler dağlanıyor ve kanıyor.Ülke bir harman yeri kimin eli kimin cebinde belli değil.

Demokrasi olmazsa kalkınma olmaz; Demokrasi olmazsa kültürel gelişim olmaz,ana davamız mutlak suretle demokrasi olmalıdır. Devlet millet el ele verip,çelik bir irade ile kararlılıkla ilerlemeye karar verirse inanın bana aşılamayacak hiç bir sorun kalmayacaktır.Tüm partiler el birliği ile Türk insanının siyasi ideolojisini yok ettiler.

İnsanların kafası çok karışık.

Ekonomimiz her geçen gün daha da sıkıntılı bir sürece doğru ilerliyor. Böyle bir ortamda erken seçime gidilmesi benim kafamda başka soru işaretlerininde oluşmasına neden oluyor.

Doğru ve net duruş ile idare edilmezse patlamaya hazır bir bomba var elimizde oda Türkiye'nin durdurulamayan her geçen gün daha da kötüye giden ekonomisi.

24 Haziran'da mevcut iktidar değişirse; Çiçeği burunda iktidari yeni başkan neyle karşılaşacak bilen yada bir tahmini olan var mı?

Türkiye ekonomisinin bu kötü gidişatı her birimizin malumu;ancak bu sadece bizim gördüğümüz veya göremediğimiz? an itibari ile algılayamadığımız bir durum. Dövizdeki bu artışın manası devalüasyon mu?;

Eskiden birden bire yapılanlar şimdilerde yavaş yavaş alıştıra alıştıra her gün yapılmıyor mu? Sizcede.

Soru ne olmalı!...

1-Başkan adayları başkan olmaları halinde karşılaşacakları ekonomik tablo ile başedebilecekler mi?

2-Buna hazırlar mı?

3-Bu konuda kadroları ne kadar iyi?

Konuşulması gerekenler bunlar 24 Haziran seçimlerinin en önemli konuları arasında yer alıyorlar. Ekonomi balonu yeni seçilecek başkanın kucağında patlayabilir.

Yeniden bir erken seçim olabilir.

Bu da %60'lık bir AK Parti iktidarı demektir.Böyle bir durumda Sayın Erdoğan'ın sesini şimdiden duyar gibiyim. ''BUNLARRRRRR HER ZAMAN SÖYLEDİĞİM GİBİ BECERİKSİZDİR,BECERİKSİZ;BUNLAR DEVLET YÖNETMEKTEN ANLAMAZZZ''...

Rabbim ülkemize hayırlısını versin.

Çiftçinin hali perişan.Dolar hızla yükseliyor;

Çiftçinin ekeceği mahsulün tohum bedeli geçen yıla oranla nerdeyse iki kat arttı.Bakmayın siz dünyaya kafa tutanlara.Yediğimiz sebzelerin tohumlarının hemen hepsi yurtdışından geliyor.Kafa tutmak bağırınmakla olmaz kendi tohumunu üretip yabancı tohumu ülkeye sokmamakla olur.

Neyse konumuza dönelim;

Maliyetler hızla artış gösteriyor.Ne yapsın bu çiftçi?.2004 yılında bankalara olan çiftçi borcu 5 milyar iken bugün 85 milyar! Borç 16.5 kat artarken çiftçi gelirleri sadece 4.6 kat artmış,Allah'dan reva mı bu?.Çiftçinin borcunun gelirine oranı 2004te %9 iken bugün bu oran %50'lilerde rabet görüyor.

TBMM'de çiftçinin son durumunu soran önerge veriyorsunuz, tarım bakanı SIRLARIN SAKLANMASI kapsamında olduğunu söyleyerek açıklama yapmıyor.Türkiye dünyanın en elverişli tarım ülkesi;ama maalesef 16 yıldır çiftçi sıkıntıda.

Sosyal devlet anlayışı, vatandaşların sağlık, güvenlik ve eğitim ihtiyaçlarının devlet kaynaklarından karşılanmasını öngörür.Ah bu Merkez Bankası yokmu Merkez bankası ve bu bankanın (Para Politikası)Unutmayın, siyasiler kendi işlediği kocaman günahları çuvala basar, günahları çuvala basar, Senin küçücük hatanı ise duvara asar.

Hayattaki en adil durum,her ki?inin bir gün ölecek olmasıdır!..

Başkalarına söyleyebilecek bir sözüm olabilmesi için önce kendime söz geçirmem gerektiğine inanıyorum. Bana bugün, ne yapmalı? Diye soracak olurlarsa, ancak, önce kendini düzeltmelisin, diyebilirim. Bir temel ilkeden yola çıkmak gerekirse, bu temel ilke ancak şu olabilir: kendini çözemeyen kişi kendi dışında hiçbir sorunu çözemez.

Rabbim Türkiye'nin vede hepimizin yardımcısı olsun.

Saygılarımla.