“Laik Cumhuriyet’e sahip çıkın” diyen İsmail Türk, “Ne yapın edin, laik cumhuriyete sahip çıkın, Laik cumhuriyeti kaybedersek bir daha da bulamayız” diye ekledi.

Sunucu Gizem Fidan’ın bu noktada erkeklere de görev düşüyor demesi üzerine İsmail Türk, “Meral Akşener’in yanındayken bu sebeple kaybettim” dedi. Kadınlara gereken önemin verilmediğine vurgu yaptığını söyleyen İsmail Türk, “benim onların yüzünden istifa ettiğim hanımlar, ben istifa ettikten sonra yeniden aday oldular.” dedi.

“Erkeklerin verdiklerini lütuf saymadan çalışıp çabalayıp cesur olmalılar” diyen İsmail Türk, “kendileri kopara kopara almalılar” dedi.

NE OLMUŞTU?

Zeybekhaber'den Cem Ulucan'ın aktardığına göre; Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda, “kadın-erkek yan yana oturamaz, fotoğraf çektiremez” tartışması çıktı. Bir partili milletvekili, aday listesinde 5. sırada yer alan Havva Türk'ün oturduğu yerin değişmesini istedi. İl Başkanı Osman Çağrı Çerçi, bu isteğe tepki gösterirken bir partili, "Kadın ile erkek yan yana fotoğraf çekilemez. İslamiyet’te böyle olmaz” diye bağırdı. Tartışmalar sonunda Türk, yerini değiştirdi. Çerçi'nin, “Oldu mu şimdi? Kurtardık mı İslamiyet’i?" demesi üzerine kavga yeniden alevlendi.

ismail-türk-habererk

Editör: Gökçe Sevim