YENİLMEK GERÇEĞİ

 

 

Yenilmenin çok değişken emareleri ve göstergeleri vardır!

Olmaz üzerinde inat bunlardan en önemlisidir!

Yıkılmadık ayaktayız misali…

 

 

Yenilgi üzerine Yeniçağ yazarı Adnan İslamoğulları güzel bir yazı kaleme almıştı, o yazıdan etkilendikten sonra Leslie Hazleton tarafından yazılmış “Peygamberden sonra” adlı mükemmel bir eseri tekrar okuyalım.

 

 

Sözü MHP içi muhalefete getirmeliyiz. Değişim ve demokrasi isteyenler ilk yola çıktıklarının çok çok gerisindeler!Bu gerilemenin sebebi Balgatın zaferi değili,muhalefetin zaafları olduğunu görmeliyiz!

 

İnanç ve ideallerinizin içinde temelinde samimiyet ve bölüşüm olmayınca kaçınılmaz sonuç oluyor yenilgi! Ben Sn.İslamoğulları gibi kaybedişimizi kutsamayacağım!Oldum olası kutsamak bana iğreti gelir,beleşçilik gelir,kolaycılık ve vazgeçişe zemin hazırlamak gelir!Bir tür teslim olmak gelir!

 

 

İşte bu yüzden kaybedişimize birkaç örnekle devam edeceğim.

 

Değişim talebinde bulunan Sinan Ogan,Koray Aydın,Ümit Özdağ,Süleyman Sazak ve burada ismini yazmadığım ben adayım diyen herkes bu yenilginin baş aktörleri olarak anılacaklar zaman diliminde! Sebepleri değişken ve tartışılır olabilir ama Balgatın zulmüne sessiz kalarak inanılmaz psikolojik bir yıkıntıya sebep olmuşlardır!Esasında Balgata şimdi yalansız,doğru muhalefet yapma zamanıydı! Arkadaşların hepsi sessiz,ölü taklidinde maalesef!

 

 

AKP’ye MHP’nin baston olup olmadığı tartışmasının içine giremeyen cesareti,muhalefeti,siyaseti ben neyleyim?

 

 

Yapmadıysalar da,MHP genel merkezinin isim listesi vererek ülkücülere operasyon yaptırma algısı AKP tarafından on numara strateji ile hareketi bölmüş birbirine düşman etmiştir!Kısacası AKP bir taşla on kuş vurmuştur!

 

 

Gelelim bize Sn.Akşenerin önderliğindeki bize.

Sn.Akşenerin vefasına,cesaretine söylenecek menfi bir şey bulama sakta asla eleştirilmez ve hatasızdır diyemeyiz!

Nedir bunlar?

 

Arkadaşlarına bizlere yapılan operasyonlarda bazı yanlışlıklar ve zayıflıklar arka planda konuşulan tartışılan şeylerdir!

Öncelikle gezi konuşmalarında bir ülkücüye ellendiğinde Adalet bakanlığının önüne sandalyeyi atar otururum söylemi biraz boşlukta kalmıştır eleştirileri zannederim hepinizin kulağına gelmiştir!

 

 

Kırk kişiye yapılan operasyon otuz kişi ile savunulamazdı! Adliye kapısında kimlerin olduğu,kaç kişi olduğumuz bellidir! Bu üzücü durum inanılmaz motivasyon kaybına vesile olmuştur hala olmaktadır!

 

İkinci bir hata ise operasyonu sadece üç beş isim üzerine oturtmaktı! Bu üç beş isim önemli insanlar,medyatik insanlar belki onları savunmak isim isim zikretmek kolay ve propagandist bir yaklaşımdı ama bu ciddi moral bozdu!Yanlış anlaşılmasın bu sıralar özellikle ismim üzerinden yapılan tezviratların gazına gelerek bunları yazmıyorum.Mesele sarı öküz meselesi!Bir tane verdin mi,hepsini verdin demektir!

 

 

Bu zulüm iftira operasyonu ilk benim ve birkaç arkadaşım üzerinden havuz medyasında haberlerle ve tetikçi Ersoy Dede,Cem Küçük ile başlatıldığında hiç tepki verilmemesi bu operasyonun kilometre taşlarını dizeledi! Aylar önceden bu hazırlığın işaretiydi sabah ve akit gibi birçok gazetelerinde yalan asılsız haber yapmalar! Biz bunu ıskaladık.Şimdi “ İnadına MHP” parti kurmaycağız gibi açıklamalar neyin işareti? Bunu sorgulamak gerek? Bu yapacak bir şey yok teslim olduk,defteri kapattık anlamına da gelebilir! İhraç edildiğiniz,yok sayıldığınız,arayışlarınızın,hak yollarınızın tükendiği bir safhada bu söylemler ne anlam taşır? Bu ciddi analize muhtaç!

 

 

Bu tavır muhalefeti daha da bölecek ve güçsüzleştirecektir! Parti kurulursa olur mu, olmaz mı bunlar ayrı konular.Şu durumda parti yaşatmak çok zor!Kurmak kolay büyütmek çok zor!Bu gerçekleri pratikte tecrübe etmiş biri olduğum için parti ısrarcısı değilim! Ama önümüzde muhteşem bir geçmiş,tarih var Mekke den kovulan Hz. Peygamber kısa bir süre sonra dönmüş orayı feth etmiştir!Bizim ana hedefimiz MHP’yi kuşatacak Bütün Türkiye ile kucaklaşıp Büyük Türkiye sevdamıza ulaşmaksa her şeyi konuşmalıyız!En kolay söylem ve yolları seçmek yenilginin baş işaretidir!