Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erdoğan ile yaptığı görüşmede yerel seçimlerde iş birliği yapmadıklarını açıkladı. Erbakan, bir televizyon programında, büyükşehir belediyeleri ve belediye şirketlerinde yönetim talep ettikleri yönündeki iddiaları yalanladı. Erbakan, olası bir ittifakın sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de geçerli olabileceğini, diğer illerde ve ilçelerde kendi adaylarıyla yarışacaklarını ifade etti.

 “İGDAŞ VE LOKANTA PAZARLIĞI YAPMADIK”

Erbakan, şöyle devam etti:

Trabzonlu vekil hırsız diyen DEM'li vekili dövdü Trabzonlu vekil hırsız diyen DEM'li vekili dövdü

Cumhurbaşkanımızla yaklaşık 45-50 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede Gazze ve ülke gündeminin yanı sıra yerel seçimlerde iş birliği konusunu da ele aldık. Fakat bu görüşmede Malatya ve Bursa Büyükşehirleri istediğimiz ya da İstanbul Büyükşehir’in bazı ortaklıklarını talep ettiğimiz yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Cumhurbaşkanımızla İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ) ya da belediyenin işlettiği lokantalar üzerinden bir pazarlık yapmamız asla söz konusu değildir. Hiçbir yetkilimiz de AK Partili yetkililerle ittifak görüşmesi yapmamıştır.

 “İTTİFAK SADECE ÜÇ BÜYÜKŞEHİR İÇİN GEÇERLİ”

Dolayısıyla kamuoyuna yansıyan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Biz bugüne kadar 150 belediye başkan adayımızı duyurduk ve bu adaylarımızdan vazgeçmemiz mümkün değildir. Başından itibaren de belirttiğimiz gibi bir ittifak olacaksa sadece İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehirler için olabilir. Diğer il ve ilçelerde kendi adaylarımızla seçimlere gireceğiz. Teşkilatlarımız da yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar önemli olmadığını düşünüyorlar. Yetkili kurullarımızla görüşerek kararımızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

Kaynak: DHA