2 Ekim 2022’de gerçekleşen 1. olağanüstü Genel Kongremizde, akın akın insan seline şahit olduk. Yeni doğandan aksakallılara, siyasi partilerden uluslararası derneklere, sanatçılardan bürokratlara pek çok insan katılım gösterdi.

 İnanılmaz bir kalabalık ve akıl almaz bir coşku vardı. Hep bir ağızdan marşlar okundu.  Genel Başkanımız Ümit Özdağ annesi ve oğlunun ortasında oturduğu koltuktan kalkıp sahneye çıktığında, seçimde yaşanacakların bir ön izlemesini gördük sanki.

Birlikte şehitlerimize ağladık, birlikte saray rejimini yuhaladık, birlikte bağırdık Anadolu’dan “biz de sizdeniz” dedik. Orada başta kurucu üyeler olmak üzere emek veren herkesin gözünde “çocuğunu büyüten anne gururu” vardı. Birlikte çok kısa zamanda büyüttüğümüz Zafer Partisine gururla baktık.

Kongre henüz başlamadan, tanıdık simalarla ve daha doğrusu büyük ailemizin her bir ferdiyle tokalaşırken, kapının yanında, gençlerle kucaklaşan ve bundan arta kalan vaktinde arkasına yaslanıp bizleri izleyen bir yüz gördüm. Bu aydınlık yüz, kongreden hemen önce “Oraya gözleri ışıldayan Türk Gençlerini görmeye gideceğim” diyen Nihat Genç’e aitti. Hemen annemi ve küçük oğlum Alibek’i alıp yanına gittim, kucaklaştım, elini öptüm ve ümit var gözlerinin içine baktım. “Burada neler görüyorsunuz Hocam?” dedim.

Zira ben her gözün manzaradan farklı bir çıkarım yaptığına inanırım. Bu kıymetli gözler neler görüyordu merak ediyordum. Kendisi “Burada bir tarihi âna şahitlik ediyoruz. Bunu birkaç sene sonra daha iyi anlayacaksınız” dedi. Kollarını kavuşturan, güvenle sırtını geriye yaslayan Genç’in dimdik sırtına elimi koydum. Belki inanmayacaksınız ama damarındaki deli kanı hissettim. Tabiatı hırçın, sözünü sakınmayan tavrıyla, bana ve orada bulunan tüm Zafer Partili gençlere bir dayanak oluyordu. Adeta sırtımızı sıvazlayan ve “mücadeleye devam et, çetin yolları aşacak cesaret tohumu içindedir” diyen bir tavırdaydı.

Hürriyet mücadelesi verdiğimiz bu günlerde bizi yazılarıyla destekleyen ve gözlerimize bakmayı kurtuluş savaşına denk gören bu abide insana müteşekkirim. Rahmetli Dedem Ali Murat Daryal “İyiyi an ki iyilik ölmesin” derdi. Bugün var gücüyle gençliğin ve “emeğin” yanında duran Kıymetli Öğretmenimiz Nihat Genç’e teşekkür ediyorum. Doğrusu ben Zafer Partisi’ne içerden ve dışardan desteğini sürdüren tüm isimlere müteşekkirim.

Belki binlerce insanı toplamak bir başarı sayılabilir. Ama burada asıl başarı, binlerce “inanan” insanı bir araya getirmektir. Ümit Özdağ ve ekibi bunu başardı. Artık Ümit Özdağ’ın ekibi, tüm Zafer Partililerdir. Onun teşkilatı tüm ülkeye yayılmış durumdadır.

Okunu hedefe atmakla meşhur Genel Başkanımız Ümit Özdağ’a en büyük teşekkürüm, bizi bu memleketin kurtuluşuna inanan Kıymetli insanlarla bir araya getirmesi sebebiyledir. Kısa zamanda, istiklal için her fedakarlığa hazır Türkleri etrafında topladı ve onlara “Zafer bizim olacak” dedirtti.

Son olarak, Değerli Büyüğüm Nihat Genç’in gözlerimizdeki ışıltıyı görmek için geldiği o gün, bakabileceğim kadar gözbebeğine baktım. İnanır mısınız umutsuz bakan tek bir yüz yoktu. Bize bizi hatırlatan, yücelterek yücelen, ulaşılabilir olan ama saygınlığını koruyan, duruşuyla mertliği simgeleyen Kıymetli Şahsiyet Genç Nihat’a minnettarım.

 “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Çünkü biz, Atatürk Gençliğiyiz.

Nihat Genç_betül