Yerel basındaki haberlere göre istifa eden İl Başkanı Ercan Arslan'ın açıklaması şöyle:

“Şahsım ve yola çıktığımız dava arkadaşlarımız,  Türk Dünyası’nda ve bulunduğumuz illerde sönmeye yüz tuttuğuna inandığımız Türklük ve  Türk milliyetçiliği ateşini genel başkan Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde yeniden alevlendirmek için  Zafer Partisi’nin kuruluşunda gönüllü olarak yer aldık.

Dün oturacak sandalyemiz yoktu,  ne mutlu ki bugün Türkiye’ye umut olmuş  büyük kongresini yapmış, Büyük Türk Milleti’nin umudu olmuş bir Zafer Partimiz var.

Aydın ilimizde de Zafer Partisi olarak  geldiğimiz noktanın başarı yada başarısızlığı kamuoyunun ve Aydınlıların takdirindedir. Kurumlarda lider konumda olan kişilerin  şikayet etmesini acizlik kabul eden bir yapı ve anlayışa sahibim.  Bu nedenledir ki;  son zamanlarda şahsımın Aydın il başkanlığının partimizin önünü tıkadığını düşünen bazı il ve ilçe yöneticisi arkadaşları rahatlatmak, son olarak istifa eden bir ilçe başkanının genel başkana misafir olduğumuz bir ilde, o ildeki bir il başkan yardımcısının yardımıyla,  hiyerarşik kademeleri atlayarak,  teşkilat yapısını darmadağın eden görüşme trafiği,  ve genel başkanın bu davranışa gösterdiği tolerans şahsım ve yönetici  arkadaşlarımızı rahatsız etmiş ve bu davranış şapkayı önümüze koyup düşünmeye itmiştir. Ülkemizde içinde bulunulan buhrandan çıkış için “gayri nizami propaganda yöntemi” milleti uyandırmak adına siyasi bir strateji yöntemi kabul edilebilir. Ama “gayri nizami teşkilatçılık yapısına” pirim vermeyi kabullenmek Türk devlet geleneğinde 4 bin yıllık Türk tarihi açısından bizce kabul edilemez bir durumdur. Teşkilat yapısı alabora edilirse  “Ne Türk kalır nede Türklük”. Bu sebepledir ki; Aydında birlikte hareket ettiğimiz Türk milliyetçisi dava arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucu Aydın ilinde Türk milliyetçisi Zafer Partisi camiası içinde   “dedikodu, fitne fesat ” tohumlarının ekilmesine ve teşkilatı darmadağın etmesini engellemek, gayri nizami teşkilatçılık yapısına pirim vermemek,  birlikte görev yaptığımız il yöneticisi ve bazı ilçe başkanı arkadaşlarımızın enerjisini iç mücadeleye döndürme tehlikesini ortadan kaldırmak için  partimizin Aydında önünü açmamız gerektiğine inandık.

Aydın ilinde kurumsallaşmasını ve teşkilatlanmasını tam anlamıyla tamamlayamayan partimizin kuruluşta bu tür risklere girmemesi gerektiğini düşünerek,  şahsımın teşkilata lider olarak değil nefer olarak  sadece üye sıfatıyla daha faydalı olacağı kanaatide  yaptığım istişareler sonucu ortaya çıkmıştır.

Bu nedenle önceki gün Zafer Partisi Aydın İl Başkanlığı görevinden ayrılma kararı almış bulunmaktayım.

Beraber görev yapmaktan onur duyduğum Zafer Partili Türk milliyetçisi il başkanı, ilçe başkanı, il yöneticisi  arkadaşlarıma, Aydın’da kuruluştan bu yana beraber görev yaptığımız yokluğu paylaştığımız

Zafer Partili Türk milliyetçisi dava arkadaşlarıma, görev yaptığımız süreçte bizden desteklerini esirgemeyen partili olmayan dost, kardeş ve tanıdık arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Türk milliyetçiliği davasına Zafer partisinde il başkanı olarak veda ederken, nefer olarak devam edeceğimi belirtiyor,   tüm Aydınlı hemşerilerimi ve Türk milliyetçilerini  saygıyla selamlıyorum”.

Editör: Habererk Habererk