MHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Başkaya, belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından, teşkilatın içten ve etkili bir şekilde çalışamayacağını belirterek görevinden istifa ettiğini duyurdu.

15 Eylül 2022’de başkanlığa atanan Başkaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Belediye başkan adaylarının açıklanması sonucunda, mevcut durumda şahsım ve teşkilatımın içten ve etkili bir şekilde çalışamayacağına karar verildi” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

MHP, Çarşamba günü Demre için İbrahim Oğuz’u aday olarak açıklamıştı.

Başkaya’nın açıklamasında şunlar yer aldı:

“15 Eylül 2022 tarihinden bu yana sürdürdüğüm Milliyetçi Hareket Partisi Demre İlçe Başkanlığı ve yönetim kurulu görevlerimiz, bizlere büyük bir onur vermiştir. Geçtiğimiz 16 ay boyunca, partimizin ve teşkilatımızın elde ettiği başarılar ve halkımızın bize gösterdiği ilgi, onurumuzu ve gururumuzu artırmıştır. Ancak, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yaklaşırken ve belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla, mevcut durumda şahsım ve teşkilatımın içten ve etkili bir şekilde çalışamayacağına karar verilmiştir. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, parti üyeliklerimiz devam ederken, ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu görevlerimizden istifa ettiğimizi açıklıyoruz. Bu süre zarfında, yönetim kurulu üyelerime gösterdikleri özveriden ve halkımızın bize gösterdiği ilgiden dolayı minnettarım ve herkese teşekkür ederim.”

Kaynak: Haber merkezi