AKP içinde yerel seçimlere sayılı günler kala en çok tartışılan konu belli oldu. Gazeteci Hilal Köylü, canlı yayında iktidar partisinin kulis bilgilerini paylaştı.

Gazeteci Hilal Köylü, AKP’nin içindeki durumu Halk TV’de Gözde Şeker ile konuştu. Partililerin daha iyi bir aday bulamadıkları için kaygılı olduklarını söyleyen Köylü, herkesin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Murat Kurum’un ‘ne işe yaradığını’ merak ettiğini belirtti. Köylü, Kurum’un son haftada yaptığı hatalara da değinerek şöyle dedi: “Kendileri de gaf yaptığını itiraf etmişler. Çok ciddi bir konsantrasyon eksikliği var, dikkati dağılıyor, kampanyaya konsantre olamıyor. Nerede olduğunu, hangi programda bulunduğunu bilmiyor. Yanında çalışan arkadaşları bir nebze olsun eksiklerini gideriyor, ama o henüz İBB adayı olduğunun tam anlamıyla farkına varmış değil. Zaman çok azaldı, bizim bu aday meselesini çözmemiz lazım diyorlar. ‘

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu istifası! İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu istifası!

PİŞMAN OLAN BİR AKP VAR ŞU AN’

AKP’de şu an şöyle bir ortam var. ‘Biz kötü adaylar seçtik, çok daha iyi adaylar seçebilirdik, bunu başaramadık’. Aday sorunu çektiklerini zaten seçim öncesinde de çok duyduk. ‘Keşke çok daha iyi bir adayla yola çıksaydık’ diye pişman olan bir AKP var şu an. Bu halde biz bu adayı İmamoğlu ile nasıl rekabet ettireceğiz endişesi içindeler. Fatih Turan’ın Murat Kurum İmamoğlu ile yarışamaz tartışmasındaki sözleri, aslında AKP’nin içindeki ruh halini biraz daha kibarca dile getirme çabasıydı. Murat Kurum’u incitmeden eleştirmeye çalıştı. Ama net olarak AKP’liler diyor ki artık bir düzene Murat Kurum’un girmesi lazım. Neyi duyurduğunu, hangi programda yer aldığını bilmeyen bir aday bizi İstanbul’da başarıya ulaştıramaz gibi yorumlar yapılıyor.”

Kaynak: Haber Merkezi