AKP’li İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim işbirliği yapmazsa şehre fayda gelmez” sözlerine katıldığını belirtti. Kurum, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nü ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Yerel yönetimlerin büyükşehir ve merkezi idareyle uyum içinde olması şehrin gelişmesine katkı sağlar. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu söyledi. Bu şehir ve ülke hepimizin, uyum ve ahenk önemli.” dedi.

Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar

Erdoğan, Hatay’da yaptığı konuşmada, “Hatay, kamu yatırımlarını almasına rağmen yerel yönetimin vizyonsuzluğu yüzünden potansiyelini kullanamayan bir şehir. Merkezi yönetimle yerel yönetim işbirliği yapmazsa şehre fayda gelmez” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Gökçe Gökçen ise Erdoğan’ın sözlerine sert tepki göstermişti. Gökçen, “Vatandaşı tehdit eden, ‘Bana oy vermezsen canını bile kurtarmam’ diyen bir kötülük bu. Büyük depremin yıl dönümünde depremzedelerin iradesini gasp ederken, anayasayı da yıkan bir kötülük. Bu nefreti biliyoruz ve başka bir yol olduğunu görüyoruz. Bu ülkede iradesine sahip çıkan milyonlar var. Büyük depremler ve büyük kötülükler karşısında birlikte mücadele etmeliyiz.” demişti.

Kaynak: DHA