Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nca peş peşe yayınlanan tarih ve kültür hazineleri... Başkanlığın Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca Lozan Barış Konferansı/Anavatan’ın Tapusu, Montrö Boğazlar Sözleşmesi/Mavi Vatan’ın Tapusu ve 10 Kasım 1938'den sonra yayınlanan gazetelerin 10 Kasım tarihli sayılarının birinci sayfalarından oluşan büyük boy Tarih'in Matem Sayfaları kısa bir süre önce yayınlanmıştı.

Atatürk'ün 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişinden sonra yayınlanmaya başlayan ve Milli Mücadele’nin hemen bütün safhalarına tanıklık ederek iç ve dış kamuoyunda takip edilen Hakimiyeti Milliye gazetesinin belli başlı 100 sayısının birinci sayfalarının Osmanlıca orijinali ile günümüz Türkçesinin kitaplaştırılmış hali de yine büyük boy prestij kitabı olarak yayınlandı.

Bu arada, özellikle çocuklar için hazırlamış olduğum Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi isimli kitabım da 27 Aralık 2021 günü yayınlanmış oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın takdimi ile yayınlanan kitaplar, Başkent Ankara’nın "bir kültür şehri" haline gelmesi açısından büyük önem taşıyor.

Anadolu ve Rumeli Müdafiyi Hukuk Cemiyeti’nin yayın organı olarak çıkan Hakimiyeti Milliye Gazetesi, Milli Mücadele’yi yurdun her köşesine ve dış dünyaya duyurması bakımından büyük önem taşıyordu.

TRT'de program yaparken faydalandığımız en önemli kaynaklardan biri olan Hakimiyeti Milliye Gazetesi nüshalarının orijinalleri ile birlikte derli toplu bir araya getirilerek kitaplaştırılması gerçekten büyük bir tarih ve kültür hizmeti olmuş.

Bu vesile ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ve bu değerli eserlerin hazırlanmasında emekleri geçenleri, arşivlerini açanları tebrik ediyorum.