Bir şiir arıyorum,milli olsun dini motif olsun, fakat ben okuyacağım için suç unsuru olacak Adı pınarla başlasın .. Sonu mutlaka burç kale yada hisar olsun.. Anadolu yakasında değil Avrupa yakasında olsun,Trakya'da olabilir. Avrupa ile içiçe olacağız, Avrupa başkentlerinden gelecekler olacak ,mutlaka Avrupa'da olsun. Dış bahçesi geniş olsun, ziyarete gelen veya eylem yapmak isteyenler rahat etsin.. Amerikan film setlerindeki gibi her film çekilecek nitelikte olursa daha iyi olur.. Geleni gideni pek dikkat çekmeyecek coğrafi bir yerde olsun.. İstanbul merkez kesin olmasın,trafikten ziyaretime gelecekler deşifre olurlar. Başbakanlık projelerini yazıp çizeceğim için,mimarı mühendisi teknisyeni, hatta teknokratlarıda olsun.

Film hazırlar gibi ,senaryo yazabilmemiz için rahat çalışma ortamımız olsun. Film çevireceğiz figüranları bol olsun.. Başbakan filan olursam gelecekte bana şahitlik edecek,iyi şahitler olsun. Çünkü cezaevine girme sebebim havadan sudan sebepler olacak,bu filmi öyle bir oynamamız gerekiyor,çıkar çıkmaz başbakan olursam,kameralar o günleri unutmamamız için durmadan herhareketimi çeksin,böyle bir filmi batıda göremezsiniz, sadece bizim gibi gelişmemiş toplumlara bu filmi satabilirsiniz. Daha devam edeyimki ,vatandaş tam inansın tabiki önce kendim inanmak istiyorum. Acıklı roman tadında bir senaryo yazacağım, gözyaşları bol olsun,sıkıntı çekmedim ama sıkıntılı bir ortam olsun. Bu filme gelmeyenler yarın başbakan olursam pişman olsun. Evet bir film gibi bu yazdıklarımız gerçekleşti. 120 gün cezaevinde yatan başbakan ,bir milli görüş hareketini çeket değiştirdim diyerek.parçaladı.

Yukarıda yazdığım senaryo gerçekleşmiştir.. AKP 'yi iktidara getirenler bu filmi çevirerek, ülkeyi bugünkü bölünme noktasına getirdiler. Rahmetli Erbakan hoca demişti; Ecevit'ten Irak operasyonunda destek alamayanlar,bizim cocuklardan aldıkları destekle Irak'ı bitirip,kuzeydeki peşmerge devletini kurdurdular,daha sonra olaylar bu noktalara geldi ve ortadoğu 'nun şekli degistirilmektedir. Hiç unutmam Ankara Konya arasındaki bir tesiste,2002 secimlerinin son mitingini Konya'da yapan AKP 'lilerin propoganda yaptıkları araç tesislere girmişti,aracın içinde üç İngiliz tesise girdi görüştüğümüzde,İngiltereden sırf AKP 'nin propogandası için geldiklerini anlatmışlardı. Başbakan diyorya.! Bugünkü konumumu Pınarhisar cezaevinde planladım, başbakan planlamadı, planladılar. Eğer her cezaevine girip çıkan, bu kadar kolay başbakan olsa bu ülkede onlarca başbakan çıkarırsınız. Anlayamadığımız cezaevi zabıtlarından, o günlerde sayın Başbakan'ının ziyaretçileri kimlerdir,o zamanlar cezaevine kimler ziyarete geldi.

Cezaevi ortamı rahat olmasa planlamada yapamazdı, cezaevi ortamının bu rahatlığını kim veya kimler sağlamıştır. Ülkenin diğer cezaevlerinde insanlar neden bu kadar rahat hareket edemiyorlar,diğer cezaevinde yatan insanlar, insan değilmi neden bu sorular sorulmuyor. Başbakan üç gün cezaevinde yattı,memleket Onüçyıldır bu saçmalığı malesef dinliyor. Sorulması gereken bu sorulardan neden kimse bahsetmiyor. Bütün bunlar cevap bekleyen sorulardır? Allah'a emanet olunuz.

HABİB YALÇIN