Habererk / Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başbakanı Meral Akşener Halk TV’de, “Cumhurbaşkanı adayı değil Başbakan olacağım demişti.

Geçtiğimiz günlerde ise Akşener Karar TV’de, “Başkan Yardımcısı Başbakan gibi çalışabilir” şeklindeki ifadeleri kullanmıştı.

AKŞENER’İN ERDOĞAN’A MESAJI MI?

Gazeteci Can Ataklı’nın Youtube kanalında Meral Akşener’le ilgili, “Başbakan gibi Başkan Yardımcısı ol hükümet sen de olsun. Acaba Meral Akşener bir dakika tereddüt eder mi etmez mi? Kuşkusuna düştüm ben” şeklindeki ifadeleri kullanması “önceki konuşmalarındaki Başkan Yardımcısı Başbakan formülünü kendisi için Erdoğan’a mesaj mı yolladı?" Yorumunu da beraberinde getirdi.

Ataklı’nın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Acaba diyorum ki Recep Tayyip Erdoğan çağrışa dese ki arkadaş ben seni Başkan Yardımcısı yapayım ve hükümeti sen kur. Başbakan gibi çalış. Ben sizi üstünüzde olayım. Ben sağlık olarak da başka sebeplerde de bir numara her şeye karar veren olarak da olmayım. Biz böylelikle demokratik sisteme geçmeden parlamenter sisteme geçmeden sanki öyleymiş gibi yapalım Başbakan gibi Başkan Yardımcısı ol hükümet sen de olsun. Acaba Meral Akşener bir dakika tereddüt eder mi etmez mi? Kuşkusuna düştüm ben. Çünkü neden? Hiç olmayacak bir konuda kalktı ben memleketimi seviyorum. O zaman sen Tayyip Erdoğan’ın yaptığını beğeniyorsun. “

Editör: TE Bilişim