Bir Fotoğraf…

Soyal medyayı ayağa kaldıran, tartışmalara neden olan bir fotoğraf...

IYI Parti Genel Başkanı Meral Akşener Edirne’de konuşma yapıyor. Arkada Türk Bayrağı ve Atatürk resmi var. Yukarıda ipe asılmış IYI Parti bayrakları ve Meral Hanım’ın resmi…

İşte kıyamette burada kopuyor. Vay efendim nasıl Akşener’in resmi en yukarıda olurmuş, kendi resmini bayraktan üste koyduran tek lidermiş, böyle şey olur muymuş…

Yanlışı savunacak değilim. Yanlış nerede ve kim tarafından yapılırsa yanlıştır da burada hedefteki kişi yanlış.

Meral Akşener yoğun bir programın parçası olarak konuşma yapacağı salona giriyor ve hemen konuşmaya başlıyor. İnanın bana ne duvara bakmıştır ne de tavana.

Zaten konuyla alakalı IYI Parti Edirne İl Başkanı sosyal medya hesaplarından özür diledi. Kendisiyle bizzat görüştüğüm Murat İde de “Görüntünün hoş olmadığını” söyleyerek, “Bundan sonra konuşma yapılacak salonlara bir süsleme standardı getireceklerini” beyan etti.

***

Genel Merkezin açılış gününde de benzer bir olay yaşanmıştı. Ortama sonradan gelen Meral Akşener, önceden ne yapılıp edildiğini bilmediğinden direk konuşmaya başlamıştı. Danışmanı Mehmet Bey’den kulağına sufle alınca da saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı’na geçilmişti.

IYI Parti yeni bir parti. Organizasyonlarında aksaklıklar elbette olacaktır. Aslolan yapılan her hatadan ders alıp tekrarına engel olabilmektir. Konuyla ilgili sorumlular da bundan sonra daha dikkatli ve özenli hareket etmelidirler. Zira herkes gördü ki dahli olsun olmasın bütün faturalar Meral Hanım’a kesiliyor.

Bu insanlar Akşener’i “Bayrak, İstiklal Marşı, Atatürk” üzerinden vuramayacaklarını, O’nun bu konulardaki hassasiyetlerini, kırmızı çizgilerini, düşüncelerini, hataların sehven yapıldığını bilmiyorlar mı ?

Bal gibi biliyorlar.

Ama siyasette malzeme lazım, algı operasyonu lazım, kafa bulandırmak lazım…

Meral Hanım, Kandil’den terörist getirip Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmuşlar gibi açık otobüs tepelerinde tur attırmadı. Valilere operasyon izni vermemezlikte yapmadı. Dolmabahçe’de hainin kaleme aldığı mektubu da okutmadı.

Ya ne yaptı ?

Kendi resminin en üstte olduğu salonda konuşma yaptı.

Başka ?

İstiklal Marşı söylenmeden lafa başladı.

E o zaman tiz vurun kellesini.

Böyle mi diyelim yani ?

Meral Akşener bir Türk Milliyetçisidir ve herkes bilir ki Türk Milliyetçileri “Bayrak, İstiklal Marşı, Atatürk” konularında bir kuyumcu terazisi hassasiyetindedirler.

Bir yandan düşünüyorum kadıncağız ne yapsa suç :

Üzerine giydiği montu suç.

Ekibine aldığı adam suç.

Oturarak namaz kılması suç.

Resminin asıldığı yer suç.

Unuttu suç.

Konuştu suç.

***

Hamdolsun.

Milletin taktığı konular da bunlar olsun.

Hırsızlık, yolsuzluk, adaletsizlik, liyakatsizlik olmasın da...