Bir halk şairi, koskoca bir hayatı özetlemiş: “Geçen gün ömürdendir.”

Yakup Kadri Karaosmanoğlu ne yazmıştı: “Yıllar yarlardan yarlar yıllardan vefasız.”

2019’u geride bırakıyoruz. Bir çok anlamda 2019 gerçekten zor bir yıl oldu.

Yeni bir yılın heyecanını her anlamda hissediyor ve yaşıyoruz. 2020 yılı yeni umutların yeşereceği insan hayatına yeni fırsatların doğacağı bir yıl olacak. Yeni yıl bazılarına sevinç, bazılarına da hüzün getirecek. 2020’nin bazı şeyleri geride kalan yıla bırakıp, yoluna bu yüklerden arınmış olarak devam etmesini diliyorum.

Olumlu ya da olumsuz yaşadıklarımızda bir yıl daha geride kaldı. Ne var ki 2019 yılında yaşadıklarımızın etkisi belki de bir ömür boyu sürecek. Kayıplarımızın, kazançlarımızın, hüzünlerimizin, mutluluklarımızın etkisi bizi belki bir ömür boyu etkileyecek.

Yeni yılın, yeni umutları da beraberinde getirsin istiyoruz. Ancak farkında olmadan ya da bazen farkına vararak, yaşamımızda yenilikleri istediğimiz halde çeşitli etkenlerle geçmişe takılıp kalabiliyoruz. Yine de biliyoruz ki: Gelecek, umuttur. Umudumuzu yeşertmenin yolu ise azim ve kararlılıktan geçiyor.

Ülkemiz ve şehrimiz, zor bir yılı daha geride bırakıyor.

Siyasetin dilinin keskinleştiği, empatinin yerini antipatiye bıraktığı, hoşgörünün yerine kutuplaşmanın prim yaptığı bir yıl oldu 2019.

Genel siyasetteki gerginliğin şehrimize de yansıdığını, politik arenada Bizans Oyunları’nın parti içi rekabette tavan yaptığına şahit olduk 2019’da.

Şehrimizdeki genç işsiz rakamları ülke ortalamasının çok üzerinde…

Bütün sıkıntılara rağmen üreten, ihracat yapan bir sanayimiz var Gaziantep’te.

2019’da terörle mücadelede başarı gösteren ancak narko-teröre yenik düşmesinden korktuğumuz şehrimizde Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek‘in göreve başlaması ve narko-teröre topyekün savaş açması içimizi ferahlattı.

Doğalgaz kullanımın artmasına karşın şehrin üstüne çöken ve hem ruhumuzu karartan hem de sağlığımızı tehdit eden hava kirliliği yine korkularımızı depreştirdi.

Tüm olumsuzluklara rağmen güzel şeyler de yaşattı bize geride bıraktığımız günler.

Gaziantep SÖZ gazetesi olarak yayın hayatında yerimizi aldık. Ekip arkadaşlarımızla güzel bir gazete oluşturmaya, gaziantepsoz.com internet sitemizle de haberleri sıcağı sıcağına sizlere ulaştırmaya başladık.

Yeni yılın hepimize güzellikler getirmesini diliyorum.