Başarısızlığın sebebi demokratik terbiyeden uzaklaşmış, hür iradesini size ipotek etmiş size biat eden size sadakatle bağlı olan demokrasi kültüründen nasibi almamış seçmen, demokrasiden uzaklaşmış koltuklarına yapışmış iktidara hizmet eden muhalefetindir.

Kilise açıp kurdeleyi keserken “ya Allah bismillah” diyen ben değilim Bay Kemal.

"Libya Libyalılarındır" deyip bir hafta sonra İzmir’den uçakları kaldırıp Libya’yı bombalamaya müsaade eden ben değilim Bay Kemal.

Irak’ın parçalanmasına göz yuman Amerika’ya destek veren ben değilim Bay Kemal.

Türk mallarına boykot çağrısı yapan vatandaşlarının Türkiye ye gitmemeleri için uyaran Suudi Arabistan kralı için yas ilan eden ben değilim Bay Kemal.

FETÖ’ye "Ne istedin de vermedik" diyen aldatılan ben değilim Bay Kemal.

“Kobani’ye selam olsun” diyerek Peşmergelerin Türkiye’den geçerek YPG ve PYD yardıma gitmelerime izin veren ben değilim Bay Kemal.

“Karedeniz’in Lazistan, Güneydoğunun Kürdistan” eyaleti olduğunu göreceksiniz diyen ben değilim Bay Kemal.

“Ben Büyük Ortadoğu projesinin eş başkanıyım” diyen ben değilim Bay Kemal.

Amerika’yı Türkiye ye sınır komşusu yapan ben değilim Bay Kemal.

“Milliyetçiliği ayakların altına alan” ben değilim Bay Kemal.

"Demokrasi bizim için amaç değil araçtır" diyen ben değilim Bay Kemal.

Andımızı yasaklayan ben değilim Bay Kemal.

Askerlerimizin başına Amerikan askerlerince çuval geçirdiklerinde “nota verilmeyecek mi” dediklerinde "müzik notası mı" diyen ben değilim Bay Kemal.

PKK ile pazarlık yapan PYD/YPG’nin kurucusu Salih Müslim’i kırmızı halıyla karşılayan, PKK’ya operasyonlara müsaade etmeyen, çadır mahkemelerini kurduran cumhuriyetin bütün kazanımlarını satan, “askerlik yan gelip yatma yeri değil” diyen, Ergenekon, Balyoz gibi davaların “savcısıyım” diyen ben değilim Bay Kemal.

Atatürk ve arkadaşlarına “iki ayyaş” diyen ben değilim Bay Kemal.

"Bir gün zengin olursam bilin ki hırsızlık yapmışımdır" diyen ben değilim Bay Kemal.

Atatürk’ün ve Cumhuriyetin bütün kazanımlarını satan, şeker fabrikalarını satan o yörelerde de en çok oy alan ben değilim Bay Kemal.

“Ülkücüler Fatiha okumasını bile bilmez” deyip Ülkücü oylara yeşil ışık yakanda ben değilim Bay Kemal.

Samana varıncaya kadar her şeyi ithal eder duruma gelmesine sebep olan Türk lirasının yüzde yüz değer kaybına neden olan ben değilim Bay Kemal.

Yabancılara vatan toprağının satılmasına izin veren ben değilim Bay Kemal.

20 milyon mültecinin gelmesini sağlayan, sınırlarda ki mayınları kaldıran ikiz yasaları onaylayan ben değilim Bay Kemal.

Daha sayayım mı?

Ne kadar başarılısın. Başarıların saymakla bitmez ki.

Satılmadık ne sanayi ne arsa arazi bıraktın nede kazanmadığın seçim bıraktın.

Başarı senin değil seni sistem değiştirmeye zorlayan ve imkan veren tek hüküm sahibi yapan yargı yürütme ve yasama yetkilerini şahsında toplayan demokratik kişilik kazanamamış demokratik terbiyeden nasibini almamış hür iradelerini size teslim etmiş olan size biat eden size itaat eden size sadakat gösteren seçmenler ve sizi her halde destekleyen demokrasiden uzaklaşmış koltuklarına yapışmış olan muhalefetindir.

Bay Kemal….