Çanakkale nedir, sahi nedir Çanakkale?

Çanakkale, henüz bıyığı dahi terlemeyen yağızların düşmana göğsünü siper edişi ve hayatın anlamını bile öğrenemeden mematla tanışıp şehit oluşudur.

Çanakkale, silahsıza kurşun sıkılmazın Türk töresindeki adıdır.

Çanakkale, yaralı düşman da olsa onun yarasını sarmanın İslam merhametindeki adresidir.

Çanakkale sayısal azın yığınsal çoğu hezimete uğratarak yenmesidir.

Çanakkale, Osmanlı İmparatorluğu bakiyesinin Türk Milleti şemsiyesi altında cem oluşu ve can sağ iken yurt vermeyiz düşmana sözlerinin bestesidir.

Çanakkale, yokluğun ve fukaralığın, varlığı ve zenginliği tarumar edişidir.

Çanakkale, Albay Mustafa Kemal’in Türk’e Atatürk olacağının işaret fişeğidir.

Çanakkale, vatandır, bayraktır, şehittir, yavukludur, anadır, atadır, mazidir, atidir, özlemdir…

***

Peki Yeni Zelanda nedir?

Yeni Zelanda, 1915 yılında dünyanın öbür ucundan ülkemizi işgal için asker gönderen ülkelerden biridir.

Yeni Zelanda, 15 Mart 2019 günü camide Cuma namazında 49 silahsızı şehit eden katillerin aradan geçen 104 yıla karşın töremizden ve merhametimizden ders alınmadığının görüldüğü memlekettir.

Yeni Zelanda, yaşanan vahşetin ardından Yeni Zelanda Başbakanı’nın bir ana şefkatiyle oradaki Müslümanlara empatiyle seslendiği topraklardır.

***

Rahmanın cennetiyle müjdelenen Çanakkale şehitlerini minnet ve şükranla yad ediyor, Allah’ın evi olarak gördüğümüz ibadethanede hunharca katledilen Müslüman kardeşlerimize rahmet diliyor, bizlere emanet olarak bırakılan vatanı sahiplenmemiz niyazıyla, insanlığın böylesi vahşeti bir daha yaşamaması için dua ediyorum.

Es-selam olsun, ves-selam olsun, has-kelam olsun bir hilal uğruna şehadet şerbeti içenlere, lanet olsun masum insanları katledenlere ve canileri açıkça kınamayan ve nefret dilini sürdürenlere…