CHP ve İYİ Parti arasında iki büyükşehir için işbirliği yapılması yönünde görüşmeler devam ediyor. Kulislerde konuşulanlara göre, anlaşma sağlanırsa İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez’i çekip CHP’nin adayı Ahmet Akın’a destek verecek. Buna karşılık CHP de Ordu’da İYİ Parti adayına destek çıkacak.

14/28 Mayıs seçimlerinden sonra ilişkileri bozulan CHP ve İYİ Parti’nin, Balıkesir ve Ordu büyükşehir belediyeleri konusunda yakınlaştığı iddia ediliyor. CHP Lideri Özgür Özel’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı iki görüşmede Akşener’e “Balıkesir sözünü” hatırlattığı, Akşener’in de “Sözümü unutmadım” dediği ileri sürülüyor.

Mayıs seçimlerinden sonra İYİ Parti kaynaklı açıklamalarla iki parti arasında tansiyon yükselmesine rağmen Özel, geçen günlerde Akşener’in ablası Mualla Özen’in vefatı nedeniyle taziye ziyaretinde bulundu. CHP’de 12 Şubat günü saat 14.45’te başlayıp 13 Şubat sabahına kadar süren aday belirleme çalışmasında CHP’li Özgür Özel’in Balıkesir’le ilgili önemli bir bilgiyi PM üyelerine paylaştığı öğrenildi.

Aldığımız bilgiye göre, CHP ve İYİ Parti arasında iki büyükşehirde işbirliği yapılması için görüşmeler sürüyor. Akşener’in CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın’a destek verilmesi karşılığında Ordu Büyükşehir Belediyesi için destek istediği de iddialar arasında.

Bahçeli'yi eleştiren Ümit Özdağ'a MHP hakaret yağdırdı Bahçeli'yi eleştiren Ümit Özdağ'a MHP hakaret yağdırdı

İŞBİRLİĞİ OLABİLİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Akşener’e, CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın’la iki aydır görüşemediğini söylediği bildirildi. Akşener’in de “Balıkesir’de CHP’yi destekleyeceğim” sözünü unutmadığını ve görüşmeye gerek olmadığını ifade ettiği belirtildi. Parti kaynakları, İYİ Parti’nin Balıkesir’de CHP adayına destek vermesi karşılığında Ordu’da ve Balıkesir’in Susurluk ilçesinde destek beklediğini aktardı. Hem CHP hem de İYİ Parti tarafının Ordu ve Balıkesir konusunda işbirliğine olumlu baktığı ve üç seçim bölgesinde işbirliği olasılığının 20 Şubat’a kadar netleşeceği ifade edildi.

NE OLUR?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi konusunda anlaşma olursa İYİ Parti’nin Balıkesir adayı Milletvekili Turhan Çömez adaylıktan çekilecek. İYİ Parti, Balıkesir’de CHP’nin adayını destekleyecek. Ordu için Zekai Sana’nın, Balıkesir’in Susurluk ilçesi için de Hakan Yıldırım Semizel’in aday olduğunu açıklayan CHP ise bu isimleri geri çekip her iki seçim bölgesinde de İYİ Parti’nin adayına destek verecek.

Kaynak: Birgün-Mustafa BİLDİRCİN