Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile beş büyükelçinin ataması yapıldı. Yeni atamalar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun ÖSO ile ilgili açıklamasına "Alçak geri zekalı" diyen dönemin Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mücahit Küçükyılmaz'ın olması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atama kararına göre, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliğine Salih Mutlu Şen, Paris Büyükelçiliğine Yunus Demirer, Madrid Büyükelçiliğine Nüket Küçükel Ezberci, Paraguay Büyükelçiliği'ne Yavuz Kül atanırken, Güvenlik İşleri Genel Müdürü Nevzat Uyanık da Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı Nezdindeki Daimi Temsilciliğe atandı.

Atamalarda en dikkat çeken isim 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı, 2019'da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan ve Şubat 2022'den beri de Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Muhammet Mücahit Küçükyılmaz oldu. Kılıçdaroğlu'na hakaret içerikli sosyal medya paylaşımlarıyla hatırlanan Küçükyılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na getirilen Mahinur Özdemir Göktaş’tan boşalan Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği’ne atandı.

Küçükyılmaz, 29 Ocak 2018'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ÖSO ile ilgili sözlerineilişkin yaptığı paylaşımda "Fazla söze gerek yok. Popülizmin, demagojinin, ikiyüzlülüğün CHP liderinden neşet eden en alçak ve geri zekalıca halini aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz!" demişti.


Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret içerikli sözleri nedeniyle yargılanan Mücahit Küçükyılmaz kendini, "İlgili paylaşımın yapıldığı zaman ben Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı olarak görev yapıyordum ve ilgili tarihte sınır dışı harekatlarla ilgili olarak o dönemde medyada haber yapılan Özgür Suriye Ordusu'na yönelik müşteki Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan bir değerlendirmeye dosya içerisinde sunulduğu şekliyle Twitter hesabımdan bulunduğum konum ve Anayasa'nın bana vermiş olduğu eleştiri hakkımı kullanmak suretiyle iddianamede belirtildiği şekliyle paylaşımda bulundum. Kesinlikle suç işlemek gibi bir kastım söz konusu değildir. Buna benzer birçok paylaşım ilgili tarihte yazılı ve görsel basında başkaca şahıslar tarafından da yapılmıştır. Tüm bu kapsamda ilk olarak beraatimi, mahkeme aksi kanaatte ise lehime olan yasal hükümlerin uygulanmasını istiyorum" diye savundu.

Küçükyılmaz, davadan beraat ederken, kararı istinaf mahkemesi kaldırdı. Küçükyılmaz, Kılıçdaroğlu'na sarf ettiği sözlerle ilgili 'hakaret' suçundan 7 bin 80 lira para cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan Küçükyılmaz'ın hakaret davasında dosyasına giren belgelerden basit yaralama ve tehdit suçlarından da sabıkalı olduğu ortaya çıkmıştı.

Editör: Yadigar Hanım