Bu dille, bu gerilimle, bu nefret söylemi ile bir yere gidilmez. Nitekim gidemiyoruz da. Hele hiç konuşulmaması gereken -darbe söylentileri- ülkeye zarar vermekten öteye gitmez. Ortada fol yok yumurta yokken bu tip söylentilerin yayılmasının ancak bir sebebi olabilir. O da darbeye karşı tedbir alıyoruz diyerek temel hak ve özgürlükleri biraz daha kısmak, totaliter yönelişlere biraz daha kapı aralamaktır. Ve bunu geçmiş sicili bozuk, Hep böyle şeylerden beslenen CHP ile paslaşarak yaparsanız, Anadolu'da bir deyim vardır eşeğin aklına karpuz kabuğu getirmeyin!

Bu ülke darbelerden az çekmedi. 27 Mayıs'ta, 12 Eylül'de,28 şubat ve e muhtıralarla ve en son 15 Temmuz'da bir sürü insan mağdur edildi. Başbakanlar, bakanlar asıldı. Canı sıkılan ideolojik gerekçelere sığınarak sisteme müdahale etti. Millet askeri ile karşı karşıya geldi. Demokrasi yara aldı, darbenin muhatabı olanların bu ülkeye bağlılıkları zayıfladı. Onun için haklı veya faydalı darbe yoktur, sözü yüzde yüz doğru bir sözdür.

15 Temmuz'da Türk milleti darbeye de darbecilere de cevabını vermiştir. Bundan sonra bu ülkede bırakınız darbe ihtimalini, darbeyi aklından geçirenlerin olacağını bile sanmıyorum. Devleti ülkeyi yönetenler değil, vatandaşın kararlılığı kurtardı. Öyleyse bu darbe söylentileri neden? Birinci sebebini yukarıda izah ettim, birileri totaliter yönelişlerine zemin hazırlamak için bu söylentileri yayıyor olabilir. İkinci neden de güç kaybeden, tabanı eriyen saray iktidarı etrafındaki dağılmayı önleyerek vatandaşı yeniden CB Erdoğan ve AKP etrafında toplama amacı var İddialarının üzerinde de durmak lazım yavrum ha yavrum ha.

Bu son derece yanlış ve ülke itibarı açısından riskli bir durum. Bugün hepimiz ekonominin hangi noktada olduğunu görüyoruz, para hovardalığı ve savurganlık yüzünden sonunda deniz bitti. Şimdi fellik fellik dışarıdan döviz arıyoruz. Taha Akyol yazdı ve sordu, darbe söylentilerinin olduğu bir ülkeye hangi ülke borç verir? Siyasi istikrarın tehdit altında olduğu hiç bir ülkeye sermaye akışı olmaz. Bu söylentiler kötü olan demokrasiyi daha kötü hale getiriyor. Kaynak bulma yollarını tıkıyor. Ülkeyi Afrika'nın Muz Cumhuriyetleri derekesine indiriyor.

Ülkede bir darbe tehlikesi yok, buna yüzde yüz kimse eminim diyemez. Hele hele milli geliri kişi başı 20.000 $ mı altında olan ülkelerde her zaman bu tip tehlikelerin olduğunu insanlık tercümeleriyle yaşadı.

Demek ki her türlü pislik fakirlik zemininde adaletsiz paylaşımlarda yolsuzlukların olduğu yerlerde yaşayabilir.Amaç mağduriyet üzerinden iktidar devşirenlere sanal bir mağduriyet üzerinden iktidarını sürdürme, tahkim etme imkanı vermekse Buda ülkeye darbeciler kadar ihanet etmek demektir.Bu yalan üzerinden muhalefeti dövmek. Ülke itibarı, ekonominin durumu kimsenin umurunda değil. Tek amaç, tek hedef mevcut iktidarın devamını sağlamak.

Bunca bağırış, çığırış, hatta ekranlara taşan tehdit söylemlerinin arkasında bu var. İktidardan beslenenler imkânlarını kaybetmemek için her yolu deniyorlar. Bu söylemlerin toplumda açacağı yaralar kimsenin vicdanını kanatmıyor. Siyasetçilerin İktidarı kaybetme ihtimalini darbe olarak niteleyecek kadar gözlerini hırs bürümesi Darbe kadar tehlikeli bir şeydir hey yavrum yavrum yavrum.

Bu doğru bir yöntem değil. Bizim kuşak darbelerden çok zarar gördü. Çocuk girdiğimiz hapishanelerden beli bükülmüş, sağlığımızı kaybetmiş olarak çıktık. Hayatımız sanal veya gerçek darbe söylentileri ile geçti. Bunun en büyük sorumlusu siyasetçiler. Hırslarını hep milli menfaatlerin üzerinde tuttular. Koltuklarına yapışıp kaldılar. Millet iradesine sadece kazandıkları zaman saygı gösterdiler. Kaybettikleri zaman çamura yatarak toplumu hırslarına alet ettiler. Böyle böyle sayısız darbe ve muhtıra yaşadık. Artık bu defter kapanmalıdır. Darbe üzerinden siyaset ülkeye de siyasetçilere de hayır getirmez. Bu söylentiler, iktidardan gitmek istemeyenlerin çirkin bir taban tutma taktiğinden başka bir şey değil, millet kaybetmiş, vatandaş kin ve nefretle dolmuş kimin umurunda. Varsa yoksa iktidar. Kısacası darbelerden kurtulduk ama darbe söylentilerinden yemlenenlerden kurtulamadık. darbecilerden olduğu kadar, galiba asıl kurtulmamız gereken zihniyet,Yani olmayan darbe söylentisi üzerinden güç devşirmeye çalışanlar...