Davanın adamı olmak !.
Her ülkücüye mikrofonu verin , ilk söylemi biz davanın adamıyız sözleri ile karşılaşırsınız,attıgı bütün nutuklarıda bu söylemlerle bağlarlar.

Adamın adamı olmayın diyerek nutuklar başlar.

Gerçek böylemi asla !.
İlinizde köyünüzde kasabanızda mahallenizde bakabilirsiniz bu böylemi ?
Ben Türkiye'de hiç bir yönetim görmedim, eski yönetimi ile barışık , ben hiç bir başkan görmedim , başka bir yönetimle çalışan yöneticiye sahip çıktığını !.

İstanbul'da bir ilçe Başkanı anlatmıştı;
İlçede bir cenaze vardı cenazeye gidecektik , ilden bir Fax geldi kesinlikle o cenazeye katılmayacaksınız.

Neden kongrede onu desteklememiş.

İnsanların cenazesine bile kongre hesabı ile bakan bu yönetici portreyi , aslında ülkücü hareketin katilidir, böyle durumlar malesef ? Ülkücü hareketin her yerini sarmış bir virusdür.

ülkücü hareket bunu zamanla mutlaka aşacaktır.

Ne zaman aşacaktır ?
Çalışkan il Başkanı çalışkan ilçe yöneticisi , kendi koltuğundan korkmayan yoneticiler olduğu zaman bu problemler aşılacaktır.

Beceriksiz insanlar korkar ve kendi etrafındaki yöneticileri tehtid ederek kendisine bağlı ekipler oluşturur , kendinden emin yonetici ise gelecekte hareketi kucaklayacak , yoneticiler yetişmesine sebep olurlar.

Liyakati unutursak...
Adaleti unutursak ...
Ehli emaneti unutursak...
Sadece kendimize bağlı yöneticiler oluştururuz .

Dava adamlığı sonuna kadar davasına bağlılık ister, benim Abi'm yoksa bende oy vermem mantığını , kimse kusura bakmasın uygulayan bir sürü insan tanıyorum , bu insanların bakışı sakat bir bakış oldugunu herkes biliyor , uygulamaya komple bir şekilde hayata geçirmek gerekiyor.

Ülkücülerin dostluğu arkadaşlığı insanlara değil , davasına bağlılık ölçüsü ile içi doldurulmalıdır, insanoğlu fanidir kalıcı olan samimiyet ve inandığın değerlere bağlı kalabilmektir.

Bu söylediklerimizi yazdıklarımızı ülkücüler bilir, uygulamada problem yaşatmaktadırlar.

Ülkücü hareket ayakta durursa biz ayakta kalırız , şahıslar geçici ve fanidir , davalar ölümsüzdür davamızı şahısların önüne geçirdiğimiz gün başarı bizim olacaktır.

Şahıslara inananlar şahıslarla yok olurlar , bizim inancımız davamızdır.

Allah'a emanet olunuz
HABİB YALÇIN