Delalet, öyle bir sapkınlık ki tedavisi çok zordur. Çünkü delalette olan insan ve topluluklar kendilerini Hak Yolda zannederler. Düşündükleri, yaşadıkları, oturmaları ve kalkmaları kısacası bütün nitelikleri şüphe götürmez bir şekilde doğrudur.
Delalet içinde olmayanlara belki bir şeyler anlatarak Doğru Yol'a Sırat-ı Müstakime davet edebilirsiniz ve bu mümkündür. An...cak delalete düşmüş biri sizin anlattıklarınızı dinlemez dahi...
Delalete düşmüş birinin tek çaresi O'nu Yaradan Yüce Allah'tan yardım dilemesiyle mümkündür...Çünkü içinde bulunduğu durumu kişi ömrü boyunca fark etmeyebilir ve tedavisi yoluna gitmeyerek bu şekilde son nefesini verebilir...
Müslümanım deyip yetim hakkı yiyenlerin, hırsızlık, yolsuzluk yapanların, başkalarını aşağılayanların ve sürekli yalan söyleyenlerin durumu başka nasıl açıklanabilir...İslam adına Müslüman kellesini kesenlerin, cami ve mezarlıkları yakıp yıkanların halleri ise bunlardan çok mu farklıdır ???
Ya Müslümanım deyip namazını kılıp, orucunu tutup dinin bütün gereklerini yerine getirip göz göre göre bu türlü kişilere destek verip alkışlayanların halleri nicedir acaba...
Ya bu dalalete düşmüş insan ve topluluklara bakan gayri Müslim kişilerin İslam hakkındaki düşünceleri sizce nedir ???
Evet...Delalete düşmüşlerin tek çaresi var o da ;
Rahman ve Rahim olan ve Din gününün sahibi Allah'tan yardım dilemektir...Çünkü O Alemlerin rabbidir...O'nun her şeye gücü yeter ! Hamd sadece O'nadır.
Zaten insanların bu zaafını bilen Rabbim bizlere kıldığımız namazların her rekatında bu duayı okutturmuyor mu ?
"Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü’nün sahibi olan Allah’a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir. "
Bir zamanlar Ülkücüler Kızıl Emperyalizm Komünizmin topraklarımıza çöktüğü, bütün bir toplumun gaflet ve dalalet içinde olduğu bir dönemde bu sureyi hayatlarıyla bedelini ödeyerek yaşamadılar mı ?Yıllarca zindanlarda kalıp işkenceler görmediler mi ???
...Ve hala bütün bir Millet mal, makam ve şöhret peşinde koşarak dalalet içindeyken Onlar hala Din, Vatan ve Millet sevdasında değiller mi ?
Belki biz Fatiha'yı sizin kadar tecvit kaideleriyle okuyamayız ama ;
Ülkücüler Fatiha'yı hem bilip hem de yaşayarak Rableri huzuruna varacaklardır !...
M.TUNÇ 11.07.2014