Türk Gibi Müslüman Olmak...

Şimdi anladınız mı ? Neden Türk-İslam !
Türk Milleti varoluşundan bu yana hep Tek Tanrı’ya inanmış ve O’nun terbiyesine tabi olmuştur…Hep O’nun adına savaşlar yapmış ve yalnızca O’nun adını yüceltmek için mücadele etmiştir.Tarih boyunca Tanrı adıyla hareket eden bu seçkin Milletin Ahlaki yapısı da doğal olarak İlahi bir güç tarafından şekillendirilmiştir.
Bu inançla Türk Milleti sayısız Devletler kumuş ve büyük mücadeleler vermiştir. Bu büyük Devletleri kurmasında ve Büyük Zaferler kazanmasında yegane sermayesi de asırlar boyu İlahi bir El ile nakış, nakış işlenmiş o üstün karaktere sahip olmasıdır…Türk’ü tanımayan ve Tarihini de bilmeyenler bu üstünlüğü savunmayı kuru bir ırkçılık olarak görmüş ve hatta Din adına da şuursuzca eleştiri ve hakaretler yapmışlardır…Aslında eleştirdikleri ve hakaret yaptıkları o karakteri ve üstün Ahlakı Onlara nasip eden ve şekillendiren Cenab-ı haktan başkası değildir !
İslam dan önceleri de asırlar boyu Türk’ün sinesinde var olan Türk-İslam şuuru ve Ülküsü iradesiyle en son Selçuklu ve Osmanlı Devletleri kurulmuştur…Selçuklu var olduğu sürece İslam üzerine yapılan Haçlı ordularına göğsünü siper etmiş ve gücünü yitirince de Sancağı Osmanlı Devletine devretmiştir.
Kuruluşunda Türk-İslam Ülküsü iradesiyle kurulan ve kısa zamanda Büyük bir Devlet olan Osmanlı ilk önceleri Arap-Fars Kültürünün daha sonraları da Avrupa Kültürünün asimilasyonu sonucunda ‘’Türklük’’ niteliğini yitirerek önce duraklama ve daha sonra da gerileme ve çöküş devirleriyle Tarih sahnesinden ayrılarak yerine vekil olarak ‘’Türkiye Cumhuriyeti’’ni bırakmıştır.
Yeni Türk Devleti aynı Selçuklu ve Osmanlı da olduğu gibi Türk-İslam Ülküsüyle kurulmuş ve kaybettiği ‘’Türklük’’ bilincini tekrar diriltmeye çalışmış, bunun için de Türk Tarih ve Dil kurumlarını kurmuş, paralarının üzerine ve çeşitli Devlet Kuruluşlarının amblemlerine ‘’Bozkurt’’ ve farklı ‘’Türk’’ sembolleri kullanarak yoğun bir çalışma yapmıştır…Ve bu Devletin İstiklal Marşı da bu şuurla yazılmış ve herkes tarafından bu şuurla söylenmiştir…
Osmanlı’nın son zamanlarından itibaren ‘’Türklük’’ bilinci hareketleri belki de Fransız İhtilalinin de etkisiyle başlamış ve Cumhuriyet zamanında da devam etmiştir…Bu ‘’Türkçülük’’ ve ‘’Turancılık’’ hareketlerinin içinde bulunan bir ADAM;
‘’Türklük Bedenimiz, İslamiyet Ruhumuzdur.’’ Ve ‘’Türk’ün Gurur ve Şuuru İslam, Ahlak ve Faziletidir diyerek bu kuru davalara ‘’İslam’’ ruhunu katıp adına da ‘’ÜLKÜCÜLÜK’’ diyerek tekrar bu aziz Milleti Selçuklu ve Osmanlı Devletlerini ortaya çıkaran ‘’Kurucu İrade ve Şuurla’’ tanıştırmıştır!
Sahiplendiği bu Dava ile Kızıl emperyalizme karşı Bozkurtlarıyla amansız bir mücadele veren son ‘’Başbuğ’’ Alparslan TÜRKEŞ Bey Hareketini en az Kürşat İhilali, Malazgirt ve İstanbulun Fethi kadar şanlı ve kutlu olarak Türk tarihine yazdırmıştır !!!
Bu gün Ortadoğu da meydana gelen olayları anlamakta zorluk çekiyorsan önce kendi tarihine bir bak ! Türk tarih sahnesindeki yerini almadan yeryüzünde zulum sona ermez, gözyaşı ve acılar tükenmez !
Şimdi anlıyor musun bu Milleti birilerinin 36 etnik parçaya çalıştığını ve diğerlerinin de İslam dan uzaklaştırmaya çalıştıklarını ?...Ve şimdi anlıyor musun yıllarca Bizim neden Türk-İslam dediğimizi ? Şimdi anlıyor musun diğer Müslümanım diyenlere baktığında Türk gibi Müslüman olmanın farkını ???
M.TUNÇ