Dil Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu 179 Türk aydını mükemmel bir zamanlamayla bir bildiri yayınladı (Mezunların, 9’u Prof., 11’i Doçent, 14’ü Doktor, diğerleri akademisyen,öğretmen, yönetmen vs)

Ana teması Türk Birliği (Turan) olan bildirge toplumumuzda kısmen bir yankı buldu fakat muhteşem bir yazılı metin ortaya çıkmasına rağmen toplumumuzda gerekli algıyı ve yankıyı yakalayamadı.

Bildiriyi okumak isteyenler metne googledan ulaşabilir, okuyabilirler.

Dünya tarihinde yaşanan çok önemli olaylar sonuçta dünya ölçeğinde durum değerlendirilmelerine, yeniliklere, yıkılmalara, doğumlara sebepler teşkil etmiştir.

13’ncü yüzyılda Avrupa’da yaşanan ve Avrupa nüfusunun 1/3 ünün can kaybına sebep olan “kara veba” hastalığı emek gücünün değerlenmesine, feodalitenin sorgulanmasına ve demokrasinin başlangıcına sebep olmuştur.

16 yüzyılda Amerika kıtasının ve Afrika’nın en güneyindeki Ümit Burnunun keşfi, dünya üzerindeki para trafiğini ve zenginlik alanlarını değiştirmiştir.

17nci yüzyılda dünya ticaret yollarını tam kontrol etmek amacıyla İngiltere’nin Rusya’yı güçlendirmesi bir sonraki yüzyılda kendilerine rakip bir devletin ortaya çıkmasına, Avusturya -Macaristan ve Osmanlı imparatorluklarına da ciddi bir rakip çıkmasına sebep olmuştur.

18nci yüzyılın sonlarında olan Fransız İhtilalı ve ABD iç savaşının bitimiyle ABD’nin kurulması dünya ölçeğinde hem milliyetçilik akımlarının güçlenmesi doğal olarak büyük imparatorlukların parçalanma sürecine girmesini getirdi.

1914-1918 Birinci Dünya Savaşı Almanya, Avusturya- Macaristan ve Osmanlı devletinin yıkılmasına dünyanın emperyal güçlerce paylaşılmasına sebep olmuştu.

Savaşın getirdiği fakirlik tüm dünyada (ABD hariç) seçilmiş diktatörler çağının yaşanmasına sebep olmuştu.

1940- 1944 ikinci dünya savaşının sonuçları emperyal güç olarak İngiltere ile ABD’nin yer değiştirmesi savaşı kazanan iki devletin (ABD -SSCB) dünyanın iki kutup iki gücün egemenliğine girmesini getirdi ve tabii İsrail kuruldu.

İsrail’in orta doğuda kendisine halen de devam eden yayılma alanı.

Sovyetlerin dağılması Baltıklardan Ortaasya’ya birçok yeni devletin kurulması.

11 eylül ABD ikiz kuleler terör hareketi sonucu Afganistan’dan Tunus’a tüm orta doğuda 22 devletin sınırlarını değiştirecek olan halen epeyce de değiştirmiş olan milyonlarca insanın katledilmesine sebep olan Büyük Ortadoğu Projesinin uygulamaya girmesini getirdi.

Zamanımızda yaşadığımız virüs salgını da yukarıda zikredilen çok önemli bir yeryüzü olayıdır.

Şimdilik bir mini dünya savaşı gibi görülen salgın tekrarlarıyla aldığı can sayısıyla mali potansiyeliyle dünya yapılanmasında önemli bir etken olacak.

Ve mutlaka salgın sonrası sonuçları dünya yaşayacaktır.

Bizler dünyaya millet penceresinden bakan insanlar olarak yaşadığımız zamanlar için milletimizin geleceğine nasıl bir katkı olur diye düşünmeye çalışan insanlarız.

Ve milletimizin geleceğinin güvenliğinin zenginliğinin Türk birliğinden geçtiğine inanıyoruz.

Çünkü görünen köy kılavuz istemez.

Anadolu Türklüğü dünya ekonomisinin yüzde 1 ini üretmektedir.

Diğer Türk devletleri dünya ekonomisinin yüzde 0.5 ini üretmektedir.

Basit bir hesapla Türk birliğinde dünya ekonomisinin yüzde 1 buçukçuğunu üretebilir bileşeni ile rakamı daha yükseğe çıkarabiliriz.

DTCF bildirisinde Turan fikrinin yeniden değerlendirilmesine ihtiyaç olduğuna vurgu yapılıyor.

Tabii Turan fikri ülkemizde yaklaşık 150 yıl evvel fikren konuşulmaya başlanmış ama 1300 yıl evvel Bilge kağan tarafından balbal taşlarına kazınarak milletimize öğütlenmiştir.

Dilde Fikirde İşte Birlik

Kime ne zararı var?

Bir ekonomik Türk birliğinin kime ne zararı var?

Bir kültürel Türk birliğinin kime ne zararı var?

Türk birliği fikri cumhuriyetimizin kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de savunduğu ve hizmet ettiği bir fikirdir.

Türklüğün bekası Türk birliğindedir.