Bugün MHP’nin olağan kurultayı yapılıyor.

Kurultayda sayın genel Başkan Devlet Bahçeli’nin promtöre yazılı yazıyı okuma konuşmasını dinledik.

Kurultaylar Türk milletinin tarihi geçmişinde yaşanılan ,önemli kararların alındığı , milletin önde gelen toplum liderlerinin katıldığı yaşamsal alanda , milletin geleceği anlamında fikirlerini söyledikleri ve Dünyadaki ilk demokrasi uygulamaları olarak kabul edilir.

Dünya ölçeğinde ilk Demokrasi girişiminin 1250 yılında İngiltere’de Magna carta kararları olduğu iddia edilse de Türk milleti Orta Asya’da katılımcı kurultaylarla demokratik uygulamalar yapmıştır.

Orhun yazıtlarında Bilge Kağan’ın balbal taşına yazdığı başlığın “Türk beyleri işitin” olması da bir kurultay konuşmasında toplum önderlerine atfedilen değeri gösterir.

Tabii bir iktidar partisinin ortağının kurultayında toplumsal sorunların , milletin ekonomisinin , geleceğinin , güvenliğinin , sağlığının konuşulmasını bekledik .

Ama boşuna beklemişiz.

Türkiye 13 milyon düzensiz göçmen istilası yaşıyor.

Metropol kentlerinde bazı mahalleler gettolaşmış neredeyse Türkiye’den ayrı Türkiye manzaraları yaşanmaktadır.

Düzensiz göçmenlerin bir kısmının Afganistan Peştun orjinli olduğu ve Afganistan’da ABD adına savaştıkları ABD eliyle Türkiye’ye yerleştirildikleri konuşuluyor.

Düzensiz göçmen konusunun Türkiye için bir beka meselesi olduğu, Türkiye metropollerinde mafyamatik, siyasi ve terörize yapılanmalarla bir istikrarsızlaştırma için kullanılacağı Türk devlet kapasitesinin yıpratılacağı ve Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan PKK-PYD’nin 100 bin askerlik ordusuna Güneydoğu bölgesine işgal harekâtı yapmak için zemin hazırlayacağı konuşuluyor.

Türk milletinin geleceğini direk ilgilendiren bu konu sanki yokmuş, hiç olmamış gibi MHP kurultayında bir cümlelik bile yer bulamadı.

Devlet Beyin konuşmasını yazan kişi İstanbul’un veya Ankara’nın veya Gaziantep’in ana arterlerinde bir dolaşsın bakalım ne görecek.

Türkiye’de emekliler ayda 10 bin TL ile yaşamak zorunda. Asgari ücretli ise ayda 17 bin TL ile geçinmek zorunda.

Bir evin kısıtlı kullanmak şartıyla sadece elektrik , su ve doğalgaz parası yaklaşık 2500 TL, Kahvelerde bile bir çay 15 TL, bir ramazan pidesi 25 TL, bir kilo kıyma 600 TL.

MHP kurultayında Türkiye’de yaşayan insanların nasıl geçinebileceği konusu bir cümle bile karşılık bulmadı.

Halbuki Bilge Kağan 1500 sene önce Orhun yazıtlarında “Açları doyurdum, çıplakları giydirdim, evsizlere ev yaptım” diye yazmış ve sosyal bir devlet tarif etmişti.

Türkiye’nin ve Türk milletinin daha birçok hayati sorunu var .

Türk milleti sorunlar içinde yaşarken sayın Devlet Bahçeli kurultay konuşmasında yeni yüzyılın kurtarıcısı olarak kendisini Türkiye’nin bölünme projesi olan Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olarak sunan, Yahudi üstün hizmet madalyası sahibi, Türkiye’yi bir düzensiz göçmen coğrafyası haline getiren, Türkiye’de üretimi bitirme noktasına getiren, kendisini İbrahimi milletten biri olarak tarif eden, Türklüğü ayaklarının altına aldığını söyleyebilen birini önerebildi.

Yeni yüzyıl kurtarıcılığı yani bir nevi yeni Atatürk üretme çabası yani.

Hiç bundan Türk milletine kurtarıcı olur mu?

Kurultay konuşmasını dinleyenlerin en azından kafaları karışık olmalı ki pek olumlu veya olumsuz tepki verilmedi.

Bu gibi insanların Türk milletinin kaderine hükmetmesi tam bir milli talihsizlik değil de nedir?

Kara kağan da , Deli İbrahim de Vahdettin de bir zaman Türk milletine baş olmuştu.

Menfaatçiler güruhu olarak bu gününüzü kurtarabilir, zenginlik ve hükmedecek makamlarda zamanınızı geçirebilirsiniz.

Aslolan ikbal yıllarınız bittikten sonra Türk milleti sizi nasıl anacak.

Bilge kağan gibimi, Kara kağan gibimi?

Belki de Vahdettin gibi ….