Ateş'ten KOBİ'lere Alarm: Batık Krediler Yüzde 105 Arttı

Ateş'ten KOBİ'lere Alarm: Batık Krediler Yüzde 105 Arttı
CHP'li Ateş'in açıklamasına göre, batık KOBİ kredileri son bir yılda yüzde 105 artarak 115 milyar lirayı aştı.

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş, son dönemde KOBİ kredilerindeki batık oranındaki artışa dikkat çekti. Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Mayıs 2025 itibarıyla takipteki KOBİ kredilerinin 115 milyar lirayı aştığını ve bu rakamın son bir yılda yüzde 105 arttığını belirtti.

Ateş, iktidarın ekonomi politikalarının KOBİ'leri borç sarmalına sürüklediğini ve borçların artık ödenemez hale geldiğini vurguladı. Son zamanlarda artan satılık fabrika haberlerini de bu durumun bir göstergesi olarak değerlendiren Ateş, yüksek faizlerin KOBİ'lerin üretim kapasitesini düşürdüğünü ve Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetiminin reel sektörü göz ardı ettiğini savundu.

Mayıs 2024'te 56 milyar TL olan takipteki KOBİ kredilerinin Mayıs 2025'te 115 milyar TL'yi aşmasının ekonomideki kırılganlığı gösterdiğini belirten Ateş, KOBİ'lerin üretimin, istihdamın ve yerel kalkınmanın temel direği olduğunu hatırlattı. 'Faizler yüksek, piyasalar durgun, ödeme zinciri kırılmış' diyen Ateş, KOBİ'ler için düşük faizli yeniden yapılandırma, güçlü bölgesel teşvikler ve kamusal destek programları önerdi. Sanayicinin batmasına göz yumulmaması gerektiğini ve istihdam kayıplarının önüne geçmek için acil bir eylem planına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.