Türkiye-Özbekistan KEK Protokolü ve 6 Anlaşma İmzalandı
Türkiye ve Özbekistan arasında ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan önemli adımlar atıldı. 8'inci Dönem Türkiye-Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Protokolü ve bu kapsamda 6 anlaşma, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Maliye Bakanı Cemşit Kuçkarov'un katılımıyla imzalandı.
İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen KEK 8'inci Dönem Toplantısı'nda, 82 maddelik yeni bir Eylem Planı da kabul edildi. Bu plan, ticaret, yatırım, ulaştırma, enerji, tarım ve sanayi gibi geniş bir yelpazede iş birliğini kapsıyor. Tercihli Ticaret Anlaşması'nın genişletilmesi ve lojistikte geçiş kolaylığı sağlanması gibi konular, eylem planının öncelikli maddeleri arasında yer alıyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yaptığı açıklamada Özbekistan ile olan köklü kardeşliğin her alanda daha da derinleştirilmesine kararlı olduklarını vurguladı. İmzalanan protokol ve anlaşmaların, iki ülke ve iş dünyası için hayırlara vesile olmasını diledi. Yılmaz, bu güçlü iş birliğinin Türk Dünyası'nın ortak geleceğine de katkı sağlayacağına inancını dile getirdi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.